ПСЖ отмъщава на Байерн под сняг в Мюнхен

Начало » ПСЖ отмъщава на Байерн под сняг в Мюнхен
Пари Сен Жермен
Снимка: Даниел Касас

Пари Сен Жермен удари с 3:2 Байерн Мюнхен в първи четвъртфинал в Шампионската лига като си върна за загубения двубой за титлата на Европа преди 8 месеца в Лисабон.

Най-важното отсъствие в тима на Ханси Флик бе голаджията Роберт Левандовски, контузил коляно на лагера с Полша.

149 секунди стигнаха Килиан Мбапе да открие с изработен от Неймар гол под силен снеговалеж и студ на “Алианц Арина“, което веднага направи мача изключително оспорван, защищаващите евротитла домакини владееха и създаваха атаки с ритъм.

VAR отмени гол на Дракслер за лека засада на Мбапе. Имаше подмината дузпа срещу Ней, отнесъл ритник от Лука Ернандес. Техничният бразилец бе главен конструктор и заплаха, новината покрай него е, че е спрял преговорите за удължаване на договор с ПСЖ, разбрал за желание на приятеля си Лионел Меси да остане в Барселона. Снощи “Чирингито де Хугонес“ потвърди за три срещи за 10 дни на новия президент Жоан Лапорта с близки на Лео, който бил взел решение на 90 %.

Ней подаде за втория на капитан Маркиньош в 28-мата, който обаче нарани бедро и се наложи да напусне.

Изрусеният до бяло трикратен еврошампион с Реал Мадрид Кейлор Навас отново направи блестящи спасявания (срещу 12 точни удара към вратата си), в 37-мата Чупо-Мотинг го порази с коварен удар с глава, след който топката тупна пре краката на “пантерата“ от Коста Рика и го подведе.

Мбапе и Неймар дружно не успяха да вкарат третия след почивката, преди Томас Мьолер да изравни майсторски с глава след статичен от Кимих, а после остана с кървав врат след борба за топка с Данило.

Третото си положение Килиан изигра много умно като след пробив и лъже-удар с втори шут промуши кълбото през крака на пазача Боатенг и вкара плътно до десния стълб. 22-годишният талант, решава трети мач поред след хеттрика на Барселона на Камп Ноу и решаващия си четвърти в Париж за изхвърлянето на каталунския гранд с Меси. Затова е искан от най-големите клубове, а сам напира да заиграе в Реал Мадрид при Зидан.

Чупо Мотинг изпусна веднага да изравни с пета назад. Кейлор спря негов, на Коман, Боатенг и Мьолер удари. Испанският арбитър Матео Лаос не даде дузпа и за Байерн за докосване на топка с ръка след спиране с плонж (и имаше право). Така Френският шампион сложи край на серията на “баварците“ от 19 мача бз загуба (имаха реми само с Атлетико Мадрид). Мбапе напусна куцайки с някаква болка в десен прасец.

Екзекуторът на Ювентус Порто падна с 0:2 като домакин от Челси на стадион “Санчес Пизкуан“ в Севиля, избран заради тежката коронавирус-пандемия с висока заболеваемост в Португалия. Без голаджията Сержио Оливейра (наказан) Порто риташе по-добре, но не успяваше да вкара – отлична защита на Тухел спря атаките им.

Португалците бяха жестоко наказани да получат гол при единствения удар към вратата си в първото полувреме на Мейсън Маунт след пас от Жоржиньо. Луиш Диас облиза греда след почивката, “драконите“ заискаха дузпа, която не бе дадена. В края резервата Кристиан Пулишич натресе греда отдалеч, а Бен Чилуел веднага открадна и заби втория.