Реал бие на стадион “Марадона“, порязват Севиля с дузпа на Рамос

Начало » Реал бие на стадион “Марадона“, порязват Севиля с дузпа на Рамос
Винисиус Реал Осасуна
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид обърна с 3:2 Италианския шампион Наполи на стадиона им “Диего Армандо Марадона“ и поведе група С на Шампионската лига с 6 точки. Брага са трети с обрат от 0:2 с 3:2 на Унион в Берлин в същата група.

Лео Йостигор взриви 54 000 на трибуните в “дома на D10S“ (Диос, Господ – от исп.) като откри в 20-тата минута след лошо чистене на вратаря си Кепа и греда на Нейтън.

Джуд Белингам след малко хитро открадна зле изнесена топка от Ди Лоренцо, хукна към вратарското поле и даде лукс-пас на Винисиус, който изравни с хубав изстрел. Доста испански медии избълваха за двете млади звезди на Реал как не могат да си поделят славата, макар Камавинга на пресконференция преди седмица да призна как заеднос тях, Родриго, Чуамени, Валверде са в отлични взаимоотношения и често се майтапят или разпускат заедно.

20-годишният английски национал сам набута втория, изведен от Едуардо, след пробив отляво с финт. 20-годишният английски национал сам набута втория, изведен от Едуардо, след пробив отляво с финт. Това бе негов осми гол (плюс 3 асистенции) за първите му девет мача с Реал, изумявайки всички с игра като плеймейкър и център-нападател. Кристиано Роналдо набута девет в стартовите си девет в бяло.

Вини продължи да плаши с нахлуване в защитните схеми, експлозивност и увличане на колегите напред. Жиелински изравни от дузпа след почивката за игра с ръка на капитан Начо Фернандес, а “белите“ бяха напористо спирани.

И вече с Модрич на терена, Феде Валверде донесе точките в 79-тата с торпедо от около 25 метра централно, след като докопа зле чистена топка.

Два труса предшестваха двубоя. През нощта жители и гости на Неапол преживяха несилно земетресение (4,2 по Рихтер), което направи някои леки поразии по сгради.

В Испания бе раздухан скандал с изтърсени мнения (без доказателства) от бивш полицай – Вилярехо пред каталунско радио, за възможни опити на президента на Реал Флорентино Перес да подкупвал съдии преди случая с Барселона и шефа на арбитрите Негрейра – 17 години плащания (до 2018). Интересно как го е правил, след като по онова време не е бил на власт при “кралете“.

76-годишният Перес обяви, че дава Вилярехо на съд. Мнозина съзряха пореден опит от Каталуния за разцентроване на столичани и всяване на интриги.

Реал Сосиедад записа първа победа от 20 години в турнира с 2:0 като гост на Ред Бул Залцбург, голове на Оярзабал и Брайс Мендес, водят група D с по 4 точки с Интер, излъгал Бенфика с гол на Маркус Турам.

Ланс шокира Арсенал с 2:1 в група В, а Севиля изпусна преднина и направи 2:2 като гост на ПСВ в Айндховен. Сърбинът Неманя Гудель и Ен-Несири дадоха аванс след силен мач. Севилци се жалваха от подарена дузпа на холандците в 86-тата, свирена за ръка на Серхио Рамос, каквато нямало. Жордан Тезе ги попари с гол в 95-тата.

“Няма никаква дузпа, може да е супер бързо положение, но VAR трябва да помогне, ако някой се е объркал. – каза Рамос. – Оставаш с лице на глупак, като чуеш от рефера, че било много ясно, “вери клир“. Съдиите също трябва да се замислят след грешките си. С нашите оръжия успяхме да наложим играта си, но за жалост в края съдията бе главен действащ.“

Манчестър Юнайтед се изложи с обрат с 2:3 от Галатасарай в Истанбул. Мауро Икарди донесе победа на турците в 81-вата, малко след като Каземиро бе изгонен с червен. “Дяволите“ са последни в група А, води Байерн Мюнхен с 2:1 над Копенхаген.