Реал загря с Хетафе преди неделното дерби с Атлетико

Начало » Реал загря с Хетафе преди неделното дерби с Атлетико
Винисиус Джуниор Реал М
Снимка Даниел Касас

Реал Мадрид наби с 2:0 Хетафе иизлезе лидер в Испанското първеснтво с 57 точки, 2 аванс на Жирона и 10 на Атлетико Мадрид, които чака за кърваво дерби в неделя на “Бернабеу“ (22 ч).

Кармона събори с подсечка отзад Винисиус още в третата минута, но съдиите дружно си затраяха. Нищо не се случи и в 30-тата секунда, когато бразилският разбивач бе зашлевен в лицето от 35-годишния уругваец Дамян Суарес. Вини неуморно разбиваше линии със скорост, красив дрибъл и слалом.

Хоселу Мато тресна греда, при втория опит опъна мрежата с глава (шест гола), след като Лукас Васкес с прекрасно отиграване по десния фланг му сложи топка на главата. Сория блокира друг хубав опит на 33-годишния испански нападател. Антонио Рюдигер напусна накуцвайки с болки в крака, Камавинга го смени след антракта.

Пепе Бордалас вкара трима подсилки, коригира и отборът му стана по-агресивен напред. Английският национал Мейсън Грийнууд отдалеч бъзна греда. Хоселу уби домакинския подем с майсторски удар от втора линия за дубъл в 56-тата след отлична атака на Белингам с Винисиус. Хоселу след спринт щедро подаде на Вини да вкара, звездата сбърка и Сория паднал му хвана с ръка удара, после и на Валверде. Винисиус завърши нов пробив с лек удар в гърдите на испанския вратар.

Миналият през школата на Реал Борха Майорал разтърси греда в 73-тата, Лунин докосна с пръсти кълбото, но то не влезе. Мачът завърши с втора дузпа за Реал Мадрид – Гастон спъна резервата Брахим Диас, но съдията Бонгоечеа пак я подмина. Гол на Хетафе бе отменен за засада.

Анчелоти, много сърдит, веднага отиде да иска обяснение от съдията, който му отвърна с жълт картон. Същият арбитър изработи наказание от пет мача на Кристиано Роналдо за потупване по рамото за несвирено срещу му нарушение, припомнят паметливи.

“Направихме силен мач, сега да подготвяме дербито. Рюдигер е боец, ако не е много сериозно, ще играе срещу Атлетико. Чуамени с този жълт е аут от мача. – обясни италианският спец. – Няма какво да коментирам дузпи, поисках обяснение и ми дадоха картон. Ако спечелим следващите два мача, ще имаме шест точки повече, нищо не е решено и сезона е дълъг.“

Междувременно суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси не успяха да се надиграват в организирани специално за тях приятелски мач между Ал Насър и Интер Маями. Саудитите исторически набиха с 6:0 американските гости в напечена битка. Талиска разписа хеттрик, а испанския национален защитник Лапорт – гол от собственото поле с прекрасен удар с 60-метрова парабола. Крис, контузен, искрено се забавляваше на шоуто във ВИП-ложата с приятели и арабски богаташи.

Меси, също с болки след мача с Ал Хилал, гледаше тъжно от пейката, порита минутки в края, без да помогне. Приятелите му Луис Суарес, Жорди Алба и Бускетс също не успяха.