Реал обърна Сосиедад, Рамос се върна в Ла Лига

Начало » Реал обърна Сосиедад, Рамос се върна в Ла Лига
Феде Валверде Реал М
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид обърна с 2:1 Реал Сосиедад и продължава да е лидер в Испанското първенство след пети кръг с 15 т, пред Барселона (13) и Атлетик Билбао и Жирона (10).

Сред ВИП-гостите на блеснал реновиран “Сантяго Бернабеу“ бе топ-тенисистът Рафа Надал, виден мадридист. Двубоят се игра на ново поставена трева, която уж бе захванала добре, самият Карло Анчелоти през седмицата я посети да види как се съхранява в ново построената “пещера“ в основите на стадиона под терена. В края на мача чимовете бяха силно повредени.

Гостите хукнака на контри, Андер Барранечея откри в петата с двоен удар и изведен перфектно от Такефуза Кубо – моторът на атаката на “северните моряци“. В електрично зареден двубой със скорост, акции и интересни моменти, “кралете“ не се дадоха. Вратарят Алекс Ремиро опази удар на Родриго от странична ножица и на Хоселу.

22-годишният Кубо бе постоянна заплаха с бързи акции по десния фланг, не давайки спокойствие на Фран Гарсия, също влизайки смело в наказателното, финтове, умни и точни центрирания или сам търсейки вратата. Япончето вкара с прекрасен далечен шут, съдиите го отмениха за забелязано докосване на кълбо на гърба на Оярзабал (в положение на засада). Кепа пък извади сигурен гол на Мерино, изведен от Кубо.

Нисичкият Таке показва изключителен прогрес – резултат от труд и обиграване в Майорка, Хетафе, Виляреал и Сосиедад, купили 50 % от правата му. “Кралете“ ог следят изкъсо, още не са решили дали да го продадат напълно, да вземат процент от бъдещи трансфери или да си го приберат на специална цена.

Федерико Валверде -“Пиленцето“ изравни с прецизен централен удар от втора линия още на излизане от почивката след прекрасна атака и центриране отляво от Фран Гарсия. В 60-тата младокът от съседната област Кастия Ла Манча пак с флангова акция сложи дълга топка на главата на Хоселу до далечния стълб,

Анчелоти веднага подсили средата с Модрич и Камавинга, заиграли с Крос, Белингам и Валверде, може би като проба за старта на Шампионската лига с Унион Берлин тук в сряда (19:45 ч).

Кепа спря опасна атака на Брайс Мендес с Оярзабал. Удар на намерен от Крос Валверде на косъм бе избит, стражът Ремиро парира чудесен нисък с глава на Белингам.

Реал Сосиедад на Иманол Агуасил посреща в сряда Интер в първи мач от група D на Шампионската лига, където са още с Бенфика и Залцбург.

Баскетболният тим на Реал спечели шеста поред Суперкупа на Испания с 88:81 над Уникаха Малага на финала в Мурсия тази вечер, а вчера помете Барселона. МВП на двубоя стана Факундо Кампацо с 19 точки.

Междувременно бившият славен капитан на белия балет Серхио Рамос дебютира добре с родния си клуб Севиля след 18 години гурбет дирижирайки защитата, Носителите на седем купи от Лига Европа надиграха Лас Палмас с гол на новодошъл Доди Лукебакио (от Конго и с белгийски паспорт) и отлепиха от дъното на таблицата. В сряда чакат Ланс в Шампионската.