Реал помете Селта, Арда Гюлер дебютира с гол на Бернабеу

Начало » Реал помете Селта, Арда Гюлер дебютира с гол на Бернабеу
Модрич Реал М
Снимка Даниел Касас

Реал Мадрид отнесе с 4:0 Селта (17-ти) в 28-ми кръг на Испанското първенство, води с 69 точки, 7 аванс на Жирона (победили 2:0 Осасуна) и 8 на Барселона (1:0 над Майорка).

Петия Атлетик Билбао 2:0 Лас Палмас и настигна на 2 точки разлика адаша Атлетико Мадрид, издънил се с 0:2 като гост на Кадис вчера.

Мъжкият баскетболен отбор, начело със Серхио Люл, показа спечелената тези дни Кралска купа на Испания в Малага, мощно аплодиран от хилядите зрители по трибуните и поздравен с прегръдки от футболистите. “Бялата“ агитка запя “Хей, Джуд“ в подкрепа на Белингам, несправедливо наказан с два мача за смешния червен картон от Хил Мансано в последните секунди на мача с Валенсия, когато му отмени прекрасен гол свирейки край точно по време на асистенцията на Брахим и лиши Реал от победа с 3:2.

Анчелоти заложи на техничността за този двубой, атакувайки отвътре в средата чрез Лука Модрич, Камавинга, Брахим Диас и Родриго, а Винисиус и Валверде по крилата.

Хърватският маестро, “Златна топка‘2018“ излезе пределно мотивиран, лидер, развинти с финтове завъртания и дрибъли пазачите си  8 4 и 23, движеше се бързо из полето, биеше многото ъглови и дирижираше, предизивиквайки спонтанни възгласи на удоволствие у публиката.

При 70 % домакинско владеене Камавинга опита стрелби, Лукас Васкес щеше да открие, но 37-годишният вратар Гуайта му изби удара, също и два близки на Винсиус след корнер от Модрич в 23-тата минута, третия му прониза мрежата. Стражът извади с крак точен на Родриго, с свръхчувствителен сед тенденциозното съдийство срещу Мадрид в последните мачове от първенството,  стадиона избухна в освирквания срещу главния Мелеро Лопес при фал на Камавинга срещу Бамба, макар наживо да изглеждаше че е нямало нарушение. Хората викаха нецензурния еквивалент на “До гуша ни дойде!“, де ла Торре не изравни, а Карло Анчелоти влезе на терена (след сигнала за почивка) да казва на Брахим да не спори, говори и със съдийската тройка.

Селта излезе по-борбен след разбора на Рафа Бенитес, опита безуспешно да нарани, капитанът и голаджия Яго Аспас укоряваше колегите, че до него почти не стигат топки.

Рюдигер изпусна отличен шанс да увеличи от голлинията след статичен от Модрич, когато Винисиус бе дърпан яко от Мингеса да му спре пробив. Бразилецът асоциираше добре с Бархим отляво, но вратарят го спря. Изскоил зад гърба на защитата Рюдигер успокои с глава за втори гол в 75-тата, подивя от кеф и целуна тревата на терена. Лука и Брахим бяха изпратени с аплаузи на крака. Феде Валверде разписа класиката, асистира Вини. Последната резерва Арда Гюлер бе аплодиран зз дебютен гол при едва трета поява за минути с белия екип, финтира вратаря и го матира.

Анчелоти и отбора пристигнаха на стадиона с автобус преоблечен в наситено виолетов цвят. Чакащите ги фенове се учудиха на инициал Y-3 на возилото, оказа се за дизайна на Ямамото за третата клубна екипировка на спонсора Адидас със стилизирани рози.

Междувременно “Марка“ разкри, че “кралете“ следят 18-годишен защитник на Лил – Лени Йоро.

Ливърпул и Манчестър Сити направиха 1:1 в зрелищен мач на “Анфийлд“ (Стоунс, Макалистър от дузпа) в псоледното надлъгване между Юрген Клоп и Пеп Гуардиола в Англия. Лидер в Премиер обаче излезе Арсенал на Микел Артета (победа с 2:1 над Брентфорд) с 64 точки (равни с “Пуул“, зависещ само от аебе си да спечели титла след 20 години чакане.