1270 полицаи ще пазят ЦСКА – Левски

2010-07-29 16:59:00

Точно 1270 полицаи ще охраняват дербито между ЦСКА и Левски в неделя, което ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", съобщи БТА.

Хиляда от служителите на реда ще работят в прилежащата територия на стадиона, а останалите 270 ще бъдат вътре в съоръжението.
   
От полицията са организирали и мобилни групи, които да придружават запалянковците на двата отбора до стадиона. Началният час на мача на 1 август е 21:00. Поискано е продължаване на работното време на метрото до 0.30 часа на 2 август.
   
По традиция е забранена продажбата на алкохол в границите на стадиона в деня на дербито.
   
Вратите на стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 18.30 часа, а преди да се настанят на трибуните привържениците ще бъдат проверени два пъти за наличие на забранени вещи и предмети. В сектор "А" ще бъдат отворени 5 входа – 4 обикновени и един ВИП. В сектор "Б" ще има отворени 3 входа, във "В" – 4 и в "Г" също 3, както и един вход за журналисти.
  
Хореографиите на агитките на Левски и ЦСКА ще бъдат проверени от полицията в 14 часа в деня на мача. На входовете на всеки сектор ще бъдат раздадени списъци с имената и снимкови материали на лица, които имат забрана да посещават спортни събития в България. Осъдените за хулигански прояви фенове на Левски и ЦСКА са общо 20.
   
Организирано пътуващите запалянковци на "червени" и "сини" от различни краища на България ще бъдат проверявани при влизането си в столицата.

Вашият коментар