4 ченгета и мъж, затрил книжка, свидетели по делото срещу Гара

2011-02-02 09:12:00

Дембеле няма да носи отговорност за фалшивия документ

 

Четирима полицаи от Седмо РПУ и софиянец, чиято книжка е била използвана от неизвестен фалшификатор, ще бъдат свидетели по делото срещу Гара Дембеле. То тръгва тази сутрин в Софийския районен съд.

 

Звездата ще се яви, казаха негови приближени. Страшилището за футболните защитници Дембеле ще се изправи пред съда в "реванша", надявайки се на успешна адвокатска защита. Първият му "мач" с Темида на 12 януари завърши с незадоволителен за футболиста резултат. Споразумението му с прокуратурата за 6 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок бе отхвърлено. Съдът поиска и пробация. Адвокатите на "Левски" и Гара не приеха и се стигна до днешния втори тур.

 

Футболистът е обвинен, че на 3 декември 2010 г. е карал пиян и с подправена книжка №275559619 и контролен талон. Той се е сдобил с тях преди 3 декември, но няма да носи отговорност за подправянето, обяви прокуратурата.

 

Пишман майстор изтрил имената и залепил прозрачно фолио върху истинска книжка на столичанина Стефан Беремски, която вероятно е била изгубена, съобщи "24 часа". Върху снимка на Дембеле пък бил изписан ЕГН 8602210438. Дембеле обаче няма ЕГН, тъй като не притежава българско гражданство и издадени у нас документи за самоличност.

 

На 3 декември той кара тойота и е спрян от полицаите Борис Богоев и Димитър Бръмчев. Те поискали документите на Дембеле. Усетили, че лъха на алкохол, и повикали двама колеги да го проверят. Дрегер показал 1,64 промила алкохол в кръвта му. Дембеле бил отведен в Първа градска болница за кръвна проба, но той я отказал.

 

След връщането на делото в прокуратурата на 12 януари юристите на Дембеле поискаха и получиха разрешение футболистът да напуска страната. Така падна наложеното му ограничение и той проведе подготовка в Гърция. Каквото и да отсъди Темида днес, Гара пътува с "Левски" за втория лагер в Кипър в четвъртък. От там лети за Франция, защото на 8 февруари в град Валанс дебютира за националния отбор на Мали срещу Кот д′Ивоар.

Вашият коментар