7 от ЦСКА в ареста след акция "Феновете"

2010-11-25 13:53:00

В ранни зори ги измъкнали от леглата след помощ от "Титан". Не искаха да рушат, а да протестират. Страшно е, когато клуб предаде публиката си, заяви Дучето

 

Седем фенове на ЦСКА са били задържани от полицията през изминалата нощ в София. Те са били разпознати като едни от основните участници в побоищата между запалянковци и полиция, които станаха след мача между ЦСКА и Рапид Виена в столицата преди месец.

 

Привържениците са били арестувани от екипи на Първо РУ на МВР и в момента още са в управлението, съобщиха от СДВР. Очаква са да бъдат осъдени по бързата процедура за хулиганство. Както е известно, "червените" ултраси, които бойкотираха ръководството на ЦСКА, се опитаха да атакуват сектор "А" на Националния стадион "Васил Левски" след загубата с 0:2 от Рапид Виена на 21 октомври, вследствие на което се стигна до сериозни сблъсъци с полицията, при които имаше и пострадали.

 

Акцията по арестуването на 7-те привърженици на ЦСКА, участвали в битката с полицаите, е била проведена тази сутрин между 5 и 6 часа. Феновете били измъквани с пищови от леглата и откарвани в районното. Те са били разпознавани в продължение на десетина дни по записи от камери на полицията. Акцията обаче е щяла да бъде невъзможна, ако от ЦСКА не са били предоставили доказателствен материал от "Васил Левски".

 

Камерите от стадиона ни помогнаха много, благодарение на тях разкрихме на сто процента самоличността на феновете, категорични са от Първо районно.

 

От охранителната фирма "Титан секюрити" в Борисовата градина са оказали методическата помощ на ченгетата при разпознаването и издирването на арестуваните при операция "Феновете", тоест на седмината, участвали в схватката с полицията след срещата с Рапид, когато униформените попречиха на голяма част от агитката на ЦСКА да протестира пред националния стадион при излизането от там на Цимбика и Гърнето.

 

"Дано това, което ми казвате да не е вярно. Страшно е, когато един клуб предаде феновете си. Пак казвам – дано това не е вярно. Ние сме за спазването на законите на Република България. Конкретно в случая обаче тези момчета не отидоха да рушат, те искаха да протестират срещу управлението на ЦСКА по този начин", заяви председателя на фенклуба на "червените" Димитър Ангелов.

 

Дучето се стягаше за утрешното откриване на фенклуб в Плевен, където ще е в компанията на легендите Крум Янев и Иван Зафиров. Той обаче заряза всичко и тръгна да търси адвокат, който да защитава правата на арестуваните запалянковци.

Вашият коментар