900 бона ще е бюджетът на Ботев Пд за месец

Начало » 900 бона ще е бюджетът на Ботев Пд за месец

Тема спорт
Антон Зингаревич ще осигурява по 600 хиляди лева на месец за Ботев Пловдив. Такава е договорката на руския бизнесмен, според която той ще придобие 99% от акциите на клуба. Официалното встъпване в длъжност се очаква да се случи на 20 януари, за когато е насрочено общото събрание на канарчетата.

Отделно от това местни фирми са се ангажирали да осигуряват на жълто-черните по още 300 хиляди лева. Тоест месечният бюджет на Ботев ще бъде в размер на 900 хиляди лева. Като дръпнем чертата, ще видим, че годишните средства за клуба ще бъдат в размер на 10.8 милиона лева. Вече над 20 компании са заявили готовност да помагат на клуба. Преди дни Зингаревич обяви, че придобиването на Ботев е добре обмислена стратегия и вече има договорка за взимане на мажоритарния дял акции. Той го направи пред сайта на датския втородивизионен Фремад Амагер – този клуб е негова собственост. От него в Ботев пристигна новият треньор Азрудин Валентич.

Вчера официално бе представено и попълнение в щаба на специалиста. В него влиза хърватинът Сърджан Проданович. Той е новият кондиционен треньор на канарчетата. Проданович е роден на 10.12.1978 година в Сплит. Работил е в множество европейски отбори в първенствата на Словения, Австрия и Словакия. В Словения е бил част от елитните тимове Забръч и Целе, а в Австрия е работил за втородивизионния Хорн. В Словакия е бил кондиционен треньор в елитния отбор Вион Злате Моравце.

Вчера към жълто-черните се появи и Маркиньос Педросо. В началото на годината той претърпя операция от херния в родината си.