Слабият Андерлехт елиминира още по-слабия Лудогорец

Начало » Слабият Андерлехт елиминира още по-слабия Лудогорец

Лига на КонференциитеОтборът на Лудогорец загуби с 1:2 в редовното време и с шокиращото 0:3 при дузпите от Андерлехт и напусна Лигата на Конференциите.

Мачът бе болезнен римейк на всяка от последните европейски елиминиции на „орлите“ – слаба игра и тотално разминаване между българската и европейската реалности. За съжаление на отбора от Разград, ги елиминира неопитен и млад съперник, който също игра много слабо, макар че доминираше през почти целия мач.

Андерлехт откри рано в мача след рикошет и автогол на Русо при първия шут в очертанията на вратата, а при втория в 68-ата минута Ресхарен удвои. Малко след това бърза атака на Лудогорец доведе до гол на Тиаго за 2:1, а до края домакините натиснаха без обаче да отбележат, основно заради липсата на всякаква идея в атака.

Седем минути след началото на продълженията Пьотровски беше изгонен с втори жълт картон и „орлите“ трябваше да доираят мача в намален състав.

Дузпите бяха тотален провал и срам за отбора от Делиормана, който излъчи Пипа, Янков и Педриньо за първи изпълнители, а те биха повече от кошмарно и 20-годишният Барт Вербруген спаси с лекота. От отсрешната страна белгийците вкараха три пъти за крайния успех на Андерлехт.