Гриша Ганчев: Борихме се за трима до 21 г. по 90 минути, но Сливенския разбирач и Белия балет развалиха нещата

Начало » Гриша Ганчев: Борихме се за трима до 21 г. по 90 минути, но Сливенския разбирач и Белия балет развалиха нещата

Гриша ГанчевСобственикът на ЦСКА Гриша Ганчев разкри пред предаването „Код спорт“ защо преди години се е отказал от участие в Изпълнителния комитет на БФС. Той обяви, че е било ясно, че Централата ще се управлява задкулисно и няма да се извърши истинска реформа, която касае участието на повече българи – млади футболисти:

„То тогава още беше светнала лампата, защото ние 6 месеца преговаряме да почнат в отборите да играят по трима играчи до 21 години по 90 минути. Значи ти трябва да имаш картотекирани минимум 6 или 7-8, защото някои се контузват. И събираме гласове в Изпълкома. И аз си ги следя – тоз как ще гласува, ония… И опираме до 2 гласа – единият е на сливенския „разбирач“ и другият беше на „белия балет“ от Овча купел“.

„Сядаме там и се почва… Скандали между мен и ръководителите на Делиормана по време на Изпълкома. Аз не съм мислил за европейски футбол. Аз си гледам нашия селски футбол, защото ние сме си от село, нали. И другото нещо е, че те си направиха една тънка сметка, че аз имам подготвени играчи – такива млади. И да не би да ги „прее*а“.

„И се гласува това нещо и се взима решение. „Белият балет“ става и казва: „Няма да са 3-ма. Ще е един.“ То вече нагласено зад гърба на нашите 5-6 човека, които искаха да са по 3-ма, защото и Варна искаха да са по трима също… И го решават за един човек, обаче в наредбата забравили да напишат, че трябва да играе 90 минути. „О, какъв пропуск направила оная там, дето обслужва човека“. И забравила да го напише това нещо, ОК, да е жива и здрава! И се почват едни смени, човек. Пускат го детето, на третата минута го вадят. Майка му, баща му на стадиона, аз се чудя какво става. И тръгнахме нещо да правим, което нищо не направихме… Какво да правя с тея тука?.