Реал бие за лидерство, Барса се дъни в Мадрид

Начало » Реал бие за лидерство, Барса се дъни в Мадрид
Родриго РМ Каналес Бетис
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид опука Кадис с 3:0 като гост в 14-ти кръг на Испанското първенство и оглави класирането с 35 точки, чакайки резултата на Жирона (34) – Атлетик Билбао утре от 22 ч.

Родриго Гоеш откри в 14-тата минута при силен домакински натиск, когато изведен от Белингам проби, даде си автопас мушвайки топка през крака на защитник и забучи кълбо под сглобката на вратата на Ледесма. Джуд и Рюдигер изпуснаха да увеличат с глави

Андрий Лунин блесна с отклоняване с полет на снаряд от Роджър Мас в 40-тата, който след малко нацели и греда с мощен диагонал. Капитан Лука Модрич също тресна стълб в 64-тата (оттегли се с мускулно претоварване), при следващата колективна атака намери Родриго, който повтори красивото отиграване отпреди почивката с дрибъл из защитата и топка под сглобката.

22-годишният бразилски нападател асистира на приятеля си Белингам за третия. Тимът на Анчелоти чака италианския шампион Наполи в сряда за лидерството и в групата им в Шампионската. Тогава отново ще пази Лунин, потвърди Анчелоти, а ако Кепа е добре го пуска срещу Гранада.

Атлетико Мадрид изрита Барселона от третото място с победа като гост на Майорка снощи. Тимът на Диего Пабло Симеоне победи заслужено с гол на лидера Антоан Гризман и след 20 удара към вратата на островитяните, имат изравнени по 31 точки , но мач по-малко от шампиона.

Каталунците продължават серията неубедителни игри и след прекъсването за националните отбори, стигнаха до реми 1:1 срещу Райо Вайекано в Мадрид вчера с автогол на Флориан Лежьон в самия край.

Отборът на Чави Ернандес бе подсилен със завърнали се след контузии Педри Гонзалес и Френки Де Йонг, но страдаше от липсата на енергичния разбивач на линии Пабло Гавирия-Гави, който скъса коленни връзки и ще е аут до септември. На вратата 24-годишният Иняки Пеня бе сменил титуляра Тер Щеген в труден двубой и бе подложен на доста стрелби от коравите футболисти от работническия квартал Вайекас, които не са губили от Барса четири години поред. Унай Лопес го матира в 39-тата, можеше и още да има. Усети се липсата и на централния защитник Араухо.

Чави и брат му претендираха за неотсъдени нарушения, но май по-добре е да стегнат тима си, защото защита на титла с подобни слаби игри няма как да стане. Барса вече натрупа 15 точки с голове в последния четвърт час на двубоите си в Ла Лига, във вторник

чака коравия Порто в битка за излизане от група H за осминафиналите на Шампионската.