Барса пак надви Атлетико, Сити с трето реми в Англия

Начало » Барса пак надви Атлетико, Сити с трето реми в Англия
Жоао Феликс Атлетико Мадрид
Снимка: Даниел Касас

Барселона надигра с 1:0 Атлетико Мадрид на стадиона до хълма Монджуик, за да си върне третото място в Испанското първенство с 34 точки, 4 зад Реал Мадрид и Жирона.

Каталунците излязоха нахъсани на високо пресиране – Жоао Феликс бе качествена свръзка напред, Гундоган и Кунде центрираха – удари на Рафиня и Левандовски бяха неутрализирани. Гостите отвърнаха да скоросттния ритъм със свои атаки така се получи динамичен равностоен двубой.

Педри Гонзалес овладя топка при грешка на съперника и спретна контра в 28-мата минута, Рафиня намери Жоао Феликс, играещият под наем именно от Атлетико португалски национал надигра Молина и матира дъгогодишния си екс-съотборник Облак. Щеше да донесе три ценни точки на клуба, където иска да бъде, и да стане МВП на мача. Марио Ермосо с малко не изравни, Кунде извади на Гризман.

Гредата спаси “рохибланкос“ за втори при удар от втора линия на Рафиня, завършвайки нова атака на Педри след антракта. Тимът на Симеоне нападаше отвсякъде. Капитан Араухо извади с шпагат точен остър удар на Гризман след контра, а резервният вратар Иняки Пеня – на Мората. Корреа и Антоан изпуснаха шансове. Последните жокери Саул и Мемфис Депай (за Алваро и капитан Коке) ритаха с много хъс.

Холандският нападател, продаден от Барса на Атлетико за 3 млн. януари, търсеше как да накаже бившия клуб. Пеня блесна, изваждайки му с ръка и в полет потентен статичн към сглобката на вратата след фал на Кунде. Перфектен Араухо чисти нови три опасности, Левандовски по чудо не улучи целта след пробив, а съдиите не дадоха дузпа за събаряне на Ермосо от Кунде. Пеня извади близък на Корреа.

“Ако бяхме играли по-добре първото полувреме, нямаше да сме наказани. Не знам какво ни се случи. – призна Облак. – Търсим победа в Барселона, откак съм в клуба, жалко, пак не ни се получи.“

“Имахме положения за още един-два гола, а и Иняки направи силни спасявания, той е много работлив. – каза Роналд Араухо. – Трябваше ни тази стъпка напред днес за точки. Радвам се за Жоао, щастлив е тук, помогна ни. Сега трябва да победим и Жирона тук.“

Манчестър Сити разписа трето реми поред в Премиер с 3:3 с Тотнъм на Постекоглу в зрелищен мач с хубав футбол, драма, съдийски намеси и спорове. 31-годишният корейски нападател Хьон-Мин Сон откри с голове и в двете врати за три минути, после Фодън и Ло Чельсо направиха 2:2. Съдията спря контра на “гражданите“ като Холанд бе извел с пас Грийлиш сам срещу вратаря и си навлече гнева на норвежеца. Ерлинг бе направил непонятна за класата си грешка пред вратата по-рано. Джак все пак даде преднина на Сити в 81-вата, а Кулушевски мощно с глава разтресе с топка греда, преди да прониже мрежата за героична точка на “Етихад“. Арсенал продължава да води класирането.