Испанският шампион едва би опашкар

Начало » Испанският шампион едва би опашкар
Чави Ернандес Барса
Снимка: ФК Барселона

Барселона се измъкна от голям резил като едва победи с 3:2 опашкаря Алмерия в изтеглен 18-ти кръг на Испанското първенство, остана трети с 38 точки. Лидерите играят утре: Бетис – Жирона (44 т, 20 ч) и Алавес – Реал Мадрид (42 т, 22,20 ч), столичани са с осмина контузени.

Рафиня откри с добавка след избит шут на Араухо и даде самоувереност на шампионите, но те изпуснаха дузина положения и си усложниха добре мача. Лео Баптищао изравни с техничен къс прехвърлящ вратаря Иняки Пеня удар. Чави Ернандес вкара Ферран Лопес за неубедителен Жоао Феликс и Кунде за Кристенсен след антракта, атаката се заостри.

Сержи Роберто вкара в 62-рата, преди детинска грешка на Араухо и Пеня да позволи на Едгар да изравни. 31-годишният халф Роберто, титуляр заради контузиите на Педри, Гави, Де Йонг, стана спасител с дубъл в последните минути, който му е първи кариерен за каталунците. Пеня се реваншира, спасявайки трети гол при удар с глава на Баба в края.

Хетафе показа изключителни манталитет и смелост като узпя да измъкне 3:3 от Атлетико Мадрид на “Метрополитано“, най-вече със сърцатата игра на англичанина Мейсън Грийнууд с 83% успешни пасове и провокирайки дузпа за игра с ръка на съперник за последния гол на Борха Майорал. Тимът на Диего Симеоне е на 3 точки зад Барса, в събота посреща Севиля.

Антоан Гризман изравни легендата на Атлетико Мадрид и испанския футбол Луис Арагонес със 173 гола, най-много за “рохибланкос“:

“Не, никога няма да стигна неговата висота. – остана скромен Гризман, наричан “Малкия принц“ в клуба.“