Байерн и Мадрид бият трудно, повтарят мач в Белгия заради VAR

Начало » Байерн и Мадрид бият трудно, повтарят мач в Белгия заради VAR
Винисиус Реал Осасуна
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид обърна с 2:1 Лас Палмас като гост на стадиона им на остров Гран Канария, пое лидерството в Испанското първенство с 54 точки преди мача на Жирона (52) със Селта във Виго утре от 15 ч.

Домакините наложиха висок ритъм. Сандро задмина белият капитан Начо Фернандес, стигайки дълга топка от Кириан в 53-тата минута, върна назад и Хави Муньос опъна мрежата на Лунин.

Гол на Дани Карбахал бе отменен за засада, Анчелоти освежи с Валверде и Хоселу (за Себайос и Брахим). Плеймейкърът за мача Едуардо Камавинга получи топка от Крос пред наказателното, изведе с красив прехвърлящ наляво Винисиус, който изравни с левачка с шести гол в ЛаЛига за сезона. Двамата с Хоселу опитваха атаки от разни позиции, испанецът кълбо с глава малко над гредата. Мармол извади влизащ на Вини. Чуамени донесе победата в 84-тата с глава след корнер. Арда Гюлер също порита в края.

Хари Кейн донесе победа на Байерн Мюнхен с 3:2 над Аусбург в баварското дерби с гол в 58-мата минута. Тимът на Томас Тухел дтрада докрая, Демирович разписа дубъл – вторият в добавеното време от дузпа, но стигна на точка зад лидера Леверкусен на бившия вълшебен халф Чаби Алонсо.

Хърватският халф Иван Ракитич обмисля сериозно оферта от клуб Ал-Шахаб и може да замине да рита в първенството на Саудитска Арабия до дни, разкри “Релево“. Макар да е сред капитаните на Севиля, Иван губи все повече игрови минути при новия треньор Кике Санчес Флорес. Пазарът на саудитите затваря на 30 януари.

Междувременно се разбра, че мачът между Андерлехт и Расинг Генк от Белгийското първенство от 23 декември, ще бъде преигран заради “човешка грешка“ на VAR при първия гол, по решение на Дисциплинарна Комисия след жалба на Генк. Сор отбелязал с добавка след спасена дузпа, но голът бил анулиран и превърнат във фаул в полза на Андерлехт, защото помощниците зад мониторите не забелязали, че преди голмайстора да влезе във вратарското поле, там нахлули двама защитници. Търси се дата за повторението.