Най-младият футболен треньор у нас започна с победи в XX-тия турнир „Национал“

Начало » Най-младият футболен треньор у нас започна с победи в XX-тия турнир „Национал“
Виктор Пенев
Виктор Пенев и децата от отбора на „Национал“ след поредната победа

Най-младият футболен треньор у нас – 18-годишният Виктор Пенев започна с победи кариерата си. Децата от отбора, ръководен от него спечелиха няколко поредни срещи в XX-тия футболен турнир „Национал“ в София.

Те вече са претенденти за купата, а треньорът им, който вече е и най-младият студент в НСА, е пример и вдъхновение за тях. Това е първият им футболен турнир, а Виктор Пенев е категоричен, че успехът му с малките футболисти на Национал-София, се дължи на опита от стажуването му като помощник-треньор в школата на испанския гранд Виляреал.

Там е научил, че децата са вулкан от чувства, които трябва да бъдат зачитани, уважавани и управлявани по правилен начин. Той е осъзнал, че работата с най-малките, или както го наричат в Испания, fútbol base (базов футбол) е основата на българския футбол и това е огромна отговорност за всеки треньор.

Виктор Пенев жъне успехи и като футболист и вече е в отбора на мъжете на ФК Национал. Той е възпитаник на школите на Атлетико Мадрид, Славия и Виляреал, притежава и испански лиценз за треньор – (UEFA C).

Виктор Пенев
Виктор има диплома за треньор от Испания

През миналата година Виктор премина от тима на „студентите“ – Академик Свищов, в столичния футболен клуб Национал, където отново е под надзора на известния треньор и някогашен състезател на Левски, Росен Илков.