Реал измъкна реми на Алианц с дубъл на Винисиус

Начало » Реал измъкна реми на Алианц с дубъл на Винисиус
Винисиус Реал Осасуна
Снимка: Даниел Касас

14-кратният първенец на Европа Реал Мадрид направи 2;2 като гост на Байерн Мюнхен в оспорван първи полуфинал за Шампионската лига на “Алианц“. Реваншът на “Бернабеу“ е на 8 май, цените на черно тръгват от 500 евро за високите етажи.

Андрий Лунин извади с полушпагат още на старта изстрел на Лерой Сане, който тормозеше на пробиви “белите“ при домакински натиск.

Френският главен съдия Клеман Турпен подмина нарушение срещу Тони Крос, освиркван мощно от бившата си публика, немският национал си отмъсти светкавично с гениален въртешен пас, извеждайки Винисиус Жуниор за първия гол в 24-тата минута. След почивката съдията поряза Тони с картон за по-безобидно нарушение.

Мароканецът Мазрауи спъна Белингам на влизане с топка в наказателното в 43-тата, бе пощаден от изгонване и наказан само с жълт. Родриго би пряк свободен, Кейн изби с глава кълбото.

“Баварците“ на Тухел обърнаха нещата за 5 минути след антракта. 28-годишният Лерой Сане изригна със страхотен удар с левачка в 53-тата, после Лукас Васкес удари крака на Мусиала за дузпа. Хари Кейн излъга Лунин със силно завъртян удар към левия стълб и даде преднина, взривявайки трибуните.

Родриго и Вини хукнаха на пробиви, Анчелоти вкара скорост с Камавинга, разнообрази после с Модрич и Брахим за Джуд Белингам, който отново не блестя на евросцена. Мусиала и Кейн овръщаха с опасности отляво. Лунин спаси точен и заострен на английския защитник Ерик Дайер, а Нойер – на Вини.

Родриго изработи дузпа в 83-тата, Вини разписа дубъл като излъга опитния Мануел и донесе хубав резултат за “кралете“ за реванша.

“Мадридисти, много сме щастливи за днешния мач, но има още 90 минути и се надяваме да спечелим! Ще се видим скоро.“ – пусна видео поздрв в соц.мрежи избраният за МВП Вини.