Сити шампион на Англия, норвежец вкарва покер на Реал

Начало » Сити шампион на Англия, норвежец вкарва покер на Реал
Кевин Де Брюин Ман Сити
Снимка: Манчестър Сити

Манчестър Сити спечели Английското първенство с 91 точки четвърти сезон поред след 3:1 над Уест Хам в последни 38-ми кръг днес, докато Арсенал с победа с 2:1 над Евъртън (Томияси и Хаверц) остава втори с 89 т. Ливърпул и Астън Вила ше ритат в Шампионската догодина.

Каталунският мениджър на Сити Жозеп Гуардиола, който от идването си през 2016 изведе тима до извоюване на 17 титли, включително Шампионска лига и петорка миналия сезон, тройка този – заедно със Суперкупата на Европа и световното клубно, заяви че не е сигурен до кога ще остане: “Ще работя тук идния сезон и ще говорим…“.

Шампионът на Испания Реал Мадрид допусна 4:4 като гост на Виляреал в луд и атрактивен мач на “Ла Серамика“, за да натрупа 94 точки след предпоследния кръг от първенството. Барселона победи с 3:0 Райо Вайекано и остава втори този сезон с 82 т. Жирона са трети със 78 т. след като тръшна Валенсия с 3:1 насред “Местая“. Атлетико Мадрид допълва карето за Шампионската (73 т), макар да се изложи с 1:4 от Осасуна на “Метрополитано“

Карло Анчелоти осново заложи на В-тима за титуляри, Лунин пазеше вратата. 19-годишният Арда Гюлер игра супер, в 14-тата минута завърши фантастично с контрол и удар със смяна на посока атака на Модрич с Хоселу и Брахим Диас.Турският талант

взаимодействаше прекрасно с Модрич. Дано Лука остане догодина, молят се мадридисти – все още няма оферта за хърватския Маестро от ръководството на Реал, макар той да е готов да рита за още по-намалена заплата, да се раздава на терена и да помага на младите.

Хоселу се разписа с глава (14-ти сезонен в Ла Лига) от малък ъгъл при центриране на Лукас Васкес отдясно, сам вкарал третия след нов урок на Лука и Брахим. Грешка на Себайос в защита доведе до гол на Сьорлот, после Лукас изведе с дълъг пас отдясно Арда, който пак матира вратаря Йоргенсен за 4:1 (има шест гола от шест стрелби последните мачове).

Грешки на Милитао, Рюдигер, Валверде позволиха на Александър Сьорлот да разпише покер след антракта, след нови три подавания на Жерар Морено. Норвежкият нападател се размина на косъм с пети, но стана един от десетимата забили четворка на Мадрид е Ла Лига и поведе при голмайсторите с 23 гола.

Модрич и Гюлер с малко не вкараха с далечни стрелби, резервата Родриго нацели греда.

Тимът на Марселино Гарсия изпусна шанса да се класира за евротурнирите догодина.

Педри Гонзалес, преодолял тежка контузия, разписа дубъл за Барса (Левандовски вкара първия) срещу Райо, така дава оптимизъм да е на линия за Испанския национал за Евро’24 през юни. Треньорът му Чави Ернандес засега остава на поста си, след грандиозния скандал раздухан от каталунските медии, че може да бъде уволнен.

Президентът Жоан Лапорта и спортният директор Деко не пътуваха с тима в Алмерия, уж обидени от думи на треньора, че клубът е в тежко финансово положение и няма с какво да купува нови играчи. Днес босовете се срещнали с Чави, но нямало конфронтации.

Без съмнение, сапунката на клуб Барселона е с постоянни обрати от сълзи до смях.

Привържениците куле-та все повече са уморени от машинациите, неизпълнените обещания и маркетингови стратегии – дим на Лапорта.

Атлетик Билбао ще играе в Лига Европа (65 т) с хубава победа с 2:0 над Севиля. Реал Сосиедад (60 т.) стигна Лигата на Конференциите измествайки директно Бетис с 2:0.

Кадис изпада във Втора дивизия след нулево реми с Лас Палмас, аут от елита са още Гранада и Алмерия.