„Поживьом-повидим“, но няма да е и тоя месец

Начало » „Поживьом-повидим“, но няма да е и тоя месец
Национален отбор на България 2023
снимка: Тема Спорт

Обещанието, което настоящият президент на БФС г-н Иванов даде преди година и два месеца, че „ще видим къде ще сме до 2-3 години“ (в положителна насока – б.р.), не тръгна към реализация и този месец, след като новата ранглиста на ФИФА прати националите на 84-то място в света.

Иначе на 8 август 2023 г. лъвовете бяха на 77-мо място. Иначе и преди месец бяхме в деветата десятка на света, а днес губим три позиции за месец октомври.

„Трикольорите“ бяха изпреварени от Гвинея, Боливия и Ангола, след като по-рано този месец направиха 0:0 като домакин на Люксембург и отстъпиха с 0:5 на Северна Ирландия като гост в Лигата на нациите.

Поражението в Белфаст значително намали шансовете на футболистите на Илиан Илиев да спечелят групата си. Разбира се всичко това няма как да ни направи песимисти за предстоящия в средата на декември жребий за квалификациите на следващото Световно първенство.

В ранглистата на ФИФА България има актив от 1295,11 точки. Начело с 1883,5 точки продължава да бъде световният шампион Аржентина, следван от селекциите на Франция, Испания, Англия и Бразилия.

От съперниците на България в Лигата на нациите най-напред е Северна Ирландия – на 71-во място, което е скок от две позиции. Зад националите остават Люксембург и Беларус, които са на 89-о и 97-мо място респективно.

Иначе до момента, в който ще стане ясно дали г-н Иванов е изпълнил обещанието си остават още между около 300 и 650 дни.