IN MEMORIAM: Напусна ни Пол

2010-10-26 13:26:00

Oт 14 мача мекотелото имаше само две грешки, след полуфинала в ЮАР, немците щяха да го готвят

 

Най-известният октопод в света, останал в спомените на феновете с удивително точните си прогнози за крайния изход на мачовете на Мондиал 2010 е напуснал този свят, с прискърбие съобщават собствениците на аквариума в Оберхаузен, където той живя и предсказва в последните две години.

Последната му точна прогноза и същевременно връх в кариерата му беше, че Испания ще спечели на финала в ЮАР срещу Холандия както и се случи.

Служителите на аквариума поставяха две кутии с миди в резервоара на Паул преди всеки мач, едната с флага на Германия, а другата със знамето на противниковия отбор. Октоподът винаги избираше да яде от кутията на печелившия отбор.

Пол се беше специализирал в предсказания на големи шампионати и основно на мачовете на Германия. За 14 мача той има едва две грешки, и двете на Евро 2008, когато предсказва, че Хърватия ще бие Германия, но се случва обратното и на финала, където дава предимство на Бундестима, който обаче пада от Испания.

Той си навлече омраза в родината, след като каза, че Испания ще бие немците на полуфинала в ЮАР както и стана. Само бързата намеса на природозащитниците тогава го спаси от посещение в нечия чиния, в компанията на задушени зеленчуци.

Вашият коментар