Maserati среща Massimo Bottura: експлозия на креативността

Начало » Maserati среща Massimo Bottura: експлозия на креативността

МазератиМодена, 1 юли 2021 г. – Традицията е ключът, който ни води в бъдещето. Тази идея обедени Maserati и Massimo Bottura, роден и израснал в Модена, посланик на марката с Тризъбци лидер виталианската кухня, който по гениален начин взима най-доброто от миналото и го пренася в бъдещето.

Версията Levante Trofeo Fuoriserie за Massimo Bottura, представена на 1 юли, е резултат от партньорство между компанията и готвач, със сходен произход от италианския регион Емилия и способни да надхвърлят всички очаквания. Автомобилът е същността от това сътрудничество, творческа експлозия, рядка проявана свобода, на изразяване и визуално въздействие на живот, живян в ярки цветове.

Levante, първият SUV на Maserati, е автомобил, който не приема граници, което го прави идеален за мощен прилив на енергия. В най-добрата версия – Trofeo, с V8 двигател с мощност 580 к.с., той обединява производителност, забавление при шофиране и скорост. Екстериорът в Blu Stradale на Fuoriserie Edition е с добавени многоцветни пръски, които са включени и в интериорни елементи, централната конзола и таблото, създавайки Maserati, който е взрив на творчество от всяка гледна точка.

Във въображението на Massimo Bottura опитът пришофиране извън пътя, естествената среда на Levante, е като живописно произведение. Израснал в автомобилната долина, той обичал да се състезава с ретро автомобили из провинциалните пътища на Емилия с по-големите си братя. В края на тези авантюристични дни шаситата на автомобилите били покрити с пръски кал или „състезателни белези“, както ги нарича готвачът. Животът е много сходен с това, че всеки от нас е главният герой на приключението: ние се трансформираме от преживявания, оформяме от различни срещи, растем чрез победи и поражения и замърсени от живите цветове на културата. В крайна сметка, въпреки че все още оставаме себе си, в същото времесме се превърнали в нещо различно. За да си спомни стойността на този урок, след състезанията си по офроуд, Massimo Bottura обикновено не измивал калта от автомобила дни наред.

Този специален Levante Trofeo е от програмата за персонализиране на Maserati-Fuoriserie, с различните си алтернативи, позволяващи на клиентите да имат Maserati, съобразен с техния вкус. Автомобилът се разглежда като дреха, която се носи с гордост по световните пътища в знак на себеизразяване и като символ на концепцията за съвременен лукс.

Maserati Fuoriserie е празен лист хартия и марката предлага широка гама от инструменти за рисуване и цветове, оставяйки всичко останало на вдъхновението на клиента, което им позволява да влязат в ролята на създатели на тенденции и да изразят собственото си лично творчество.

За да помогне на клиентите да се ориентират в хилядите възможни комбинации, Maserati създаде три основни колекции като отправни точки: Corse, Unica и Futura. Те са три съвкупности, които изразяват силата на марката и представят нейните ценности, обединяващи спорт, елегантност и иновации. Програмата предлага широк набор от възможности за Ghibli, Quattroporte и Levante. Нови външни бои, различни комбинации за нов облик и цветове на спирачните апарати вече са налични за поръчка, както и специфични комбинации за интериор с контрастиращи шевове и елементи. Новият суперавтомобил MC20 също може да бъде персонализиран, характеризирайки екстериора с богат избор от цветове и изпълнения. Колекциите Fuoriserieще бъдат обогатени и обновени с течение на времето, а програмата също така включва допълнително ниво „Sartoria“, за още по-персонализирани изисквания.

Levante Trofeo Fuoriserie Edition за Massimo Bottura, представено по време на Motor Valley Fest 2021 в Модена, олицетворява концепция за креативност, която програмата за персонализиране на Maserati Fuoriserie и MassimoBottura споделят: творчеството да бъде отворено за промяна, уязвимо за красота и желание за откриване на истинската същност чрез пътуването на живота.