Tреньорът на Етър: Джаейоба ни преобрази

2010-12-18 16:51:00

Великотърновци ще гонят А група на всяка цена

Старши треньорът на Етър Велин Кефалов говори за предстявянето на "болярите" през есенния полусезон. Сайтът sport-vt.com публикува всичко, което се отнася до селекцията, какви играчи се търсят, от кого е доволен, какъв тим иска да комплектова за пролетния полусезон.

"Имаме много добър отбор, но ни трябва да подсилим няколко поста. Тогава не само ще влезем, но и можем да играем спокойно в средата на А група", заявява Велин Кефалов по повод на предстоящата селекция.

"Искам равностойни футболисти навсякъде, за да не се чувства липса на дадени хора. Търсим крайни защитници, десен външен халф, където бях принуден на пратя Тихомир Кънев, защото нямам човек да изпълнява тези задачи. Не крия, че търсим и нападател, който да бележи голове. Имаме Аврионов, който наистина е показал качества, но на този етап не съумя да реализира достатъчно положения".

Джайеоба позказа лицето си в два мача – със Славия и в Бяла Слатина, той преобрази нашия отбор с поведението си и поведе тима. От старанието на Кушев съм доволен, но имам трима еднотипни футболисти напред, срещу Славия го пуснах като десен халф, опита се да си изпълни задачите и му благодарих, въпреки че никога не е играл там. Но след зимната подготовка Джайеоба, Аврионов и Кушев трябва да са водещи играчи и да бележат неотразимо".

"Както и ще търсим един централен защитник за подкрепа на сегашните двама. Това вече би било идеален вариант и съвсем балансиран отбор. Наред с Генов, Петров, Кънев, много съм доволен от Лапантов. Още малко му трябва в атака и защита, много интересен футболист е. Харлов има голям потенциал и почна отлично, но една болест го върна назад".

"Стамен Ангелов и Павел Алексиев вече подписаха с нас и от 5 януари започват активно тренировки. Моето мнение е, че те са много грамотни футболисти и ще помогнат сериозно, като Стамен е направо поливалентен изпълнител. Водим разговори с играчи и селекцията вече е в ход. Вече споменахме, че преговоряме с един класен футболист и е дал дума, но докато не дойде, име няма да обявяваме".

"Четиримата от Лудогорец не бяха тренирали десет дена и почувстваха болки в краката. Не мога да преценя за два-три дена дали тези хора ще ни свършат работа. Затова се разбрахме с тях, че през януари ще дойдат отново и до първата контрола ще реша съдбата им".

"Двама играчи ще бъдат освободени, но имената им ще станат ясни в понеделник. Затова казвам, че трябва да си комплектоваме отбора, не може един Й. Петров да го ползвам като ляв или десен защитник. За пролетта ще разчитам на хомогенен и сплотен екип от 22 футболисти".

"И се надявам се в края на първенството да бъдем заслужено крайни победители. Пожелавам си Етър да вдигне на лято купата на първенец в класирането", казва още Велин Кефалов.

Вашият коментар