Едо изгърмя за още две години

2010-10-27 22:02:00

Наказанието на Едуард Ераносян за "притежание и разпространение на забранени вещества" става общо 4 сезона

 

Едуард Ераносян получи забрана да практикува професията си за срок от четири години, след като днес Арбитражният съд в Лозана го призна за виновен за даване на стимуланти на футболистите му в кипърския клуб АПОП.

Съдът в Швейцария уважи молбата на Световната футболна централа (ФИФА) и Международната антидопингова агенция (УАДА) за двойно увеличение на наказанието, което беше наложено от Кипърската футболна асоциация (КФА). Това означава, че Ераносян няма да работи във футбола до месец април 2013-а година.

Така след двете изтърпяни години сега го чакат още две. Вероятно това е най-логичната причина той да не продължи с Локомотив Пловдив както се очакваше само до преди няколко дни. Както е известно, Едо дори започна да сформира екип на Лаута, но странно за всички си тръгна след съботния мач с Пирин от 11-я кръг на А група.

В медиите и в Интернет веднага плъзнаха различни версии за оттеглянето му, включително и такава, че не се е съгласил да му редят състава.

Колкото до скандала, от него се разбра, че двама от уличените за употреба на допинг португалци от състава на АПОП са признали пред КФА, че Ераносян е давал на играчите бели и кафяви хапчета преди всеки мач. Той се е зареждал с тях от България и е казвал, че съдържат кофеин и витамини.

Ераносян ще заплати и разноските по делото в размер на 10 000 шв. франка.

Вашият коментар