Електрохолд Трейд доставя на Нестле България 13 500 МвТч зелена енергия през 2024 г.

Начало » Електрохолд Трейд доставя на Нестле България 13 500 МвТч зелена енергия през 2024 г.

Петър Стоилов, Кръстьо Икономов

Електрохолд Трейд ще съдейства на своя партньор Нестле България да постигне екологичните си цели, като ще му осигури общо 13 500 мВтч зелена електроенергия до края на 2024 г. Благодарение на сътрудничеството между двете компании в областта на продажбите на електроенергия, Нестле България ще намали въглеродните емисии от дейността си със 17 550 тона годишно.

„Това е партньорство между двама лидери в своите сектори, което не само носи ползи за българското общество, но и допринася за по-зеленото бъдеще на планетата. За Електрохолд Трейд е чест, че помага на Нестле България да постига целите си за устойчиво развитие“, каза Кръстю Икономов, директор Индивидуални продажби в Електрохолд Трейд, при връчването на зеления сертификат на Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България. Дългосрочният ангажимент на Нестле на глобално ниво е постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,50 С до 2050 г.

Сертификатът се базира на гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Той гарантира, че 13 500 мВтч електрическа енергия, която Нестле България ще използва през 2024 г., е 100% произведена от възобновяеми източници.

Електрохолд Трейд е един от водещите доставчици на електроенергия за индустрията и бизнеса. Компанията има 18 години опит на свободния пазар, като досега е доставила над 49 тераватчаса електроенергия и е реализирала продажби на стойност 6,7 млрд. лева.

NESTLE е най-голямата компания за храни и напитки в света. Притежава повече от 2 000 марки – от глобални икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до локални фаворити като Мура®, LZ® . Вече 30 години Нестле България е стратегически инвеститор, надежден работодател, доверен партньор и социалноотговорна компания, която подкрепя значими обществени каузи.