Кръгът за ЦСКА разкритикува Титан

2010-09-06 16:13:00

Гарелов и компания определят селекцията в клуба като "безумна"

 

Кръгът за ЦСКА напомни за съществуването си. Обединението на известни личности от различни сфери на обществения живот най-накрая предприе мерки в търсене на изход от кризата на клуба.

Членуващите в Кръга за ЦСКА излязоха с обръщение, в което обясняват, че "клубът е в криза – морална, организационна, финансова". "Кризата не е от вчера. Тази есен достигна дъното. Тя е част от общата криза на българския футбол. Задълбочаването й в един от водещите български отбори влияе негативно на общото равнище на футбола у нас", се казва в изявлението.

Авторите му се обръщат най-напред към собствениците със съвет на ЦСКА да се погледне в дългосрочен план. "Действията ви за преодоляването й (бел. ред. – на кризата) са хаотични, необмислени, прибързани. Погледнете на ЦСКА като на дългосрочна инвестиция. Приемете дългосрочна стратегия за развитие на отбора и не се отклонявайте от нея. Изгонете от ръководството всички, които пряко или косвено се облагодетелстват от кризата."

От Кръга за ЦСКА определят селекцията като "безумна" и призовават, ако има хора, които взимат комисиони за лична изгода, да си тръгнат.

Съветът към футболистите е да използват шанса си за по-добро развитие и да загърбят нощния живот. "Бъдете мъже, бъдете достойни за големия клуб." Хората от Кръга за ЦСКА призовават привържениците да покажат любовта си към клуба и да подкрепят отбора.

Интересно е и обръщението към ръководството на БФС. "Бяхте велики футболисти. Като шефове на футбола в България се представяте доста зле. Не оставяйте съмнение, че чрез задкулисни действия се опитвате да дирижирате класирането в първенството. Не оставяйте съмнение, че участвате в нечестни машинации. Внимавайте, ще ви се потърси сметка."

Кръгът за ЦСКА беше създаден на 22 април тази година. Тогава 27-та му основатели се представиха на пресконференция на стадион "Българска армия", като на нея присъстваше и изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков. Обединението на известните личности се зарече да дава съвети на ръководството на ЦСКА, което още в първата година на управлението си показа, че прави грешки и призна за тях.

От сдружението обявиха, че не искат ръководни постове, а уточниха, че по-скоро "ще защитават интересите на клуба". Живков от своя страна заяви, че ръководството на червените ще се вслушва в идеите и критиките на Кръга за ЦСКА.

Изявлението е изпратено от агенцията на Иван Гарелов "ПАН стратегии и комуникации".

Вашият коментар