Унгария ни закри

Начало » Унгария ни закри

Националният отбор преди мачС шестима играчи от хегемона у нас Лудогорец, както винаги без футболист номер 1 на България за миналата година, плюс титуляри Карабельов, Галин Иванов и Бирсент Карагерен, националният отбор повече от логично отстъпи в дългоочаквания бараж с Унгария и както обикновено в последните години ще гледа голямо първенство по телевизията.

Маджарите победиха с 3:1, макар че на фона на показното като положения, резултатът изглежда малко нереален. Докато българите обаче пропускаха, унгарците показаха 100%-ва успеваемост и почти всеки техен удар беше гол.

Присъдата на този представителен отбор беше дадена от факта, че едва между 1000 и 1500 души заеха места на Националния стадион „Васил Левски“.

Унгария вкара за 0:1 след нескопосана изява на отбраната, която позволи на играч на гостите да вкара с гърди след корнер. След това последва активизиране и няколко удара, два от които просто по чудо не влязоха в очертанията. Неделев с глава и Краев с пета видяха как вратаря на Унгария спасява.

Веднага след подновяването на играта унгарците изпълниха свободен удар, топката мина през стената и влезе в мрежата на Илиев.

Най-интересния момент от мача бе, когато съдията назначи странна дузпа за нарушение срещу Краев, което се видя от всички че бе извън пеналта. Тодор Неделев вече беше зад топката, когато реферът поправи грешката си и върна топката на границата на наказателното поле.

Малко по-късно Десподов и Йомов се опитаха да си спечелят наказателни удари, но интервенциите бяха твърде леки, а реакциите на играчите твърде очевидни, за да успеят. В същото време Унгария вкара и трети гол с удар с глава, с което мачът на практика свърши.

И докато в последните минути България разчиташе на цели шестима играчи на Лудогорец да ни измъкнат от срама, единственият футболист на ЦСКА на терена Георги Йомов вкара почетен гол при дебютното си участие за националния отбор.