Червенков: Съдията и нашите грешки доведоха до загубата

2010-08-05 12:28:00

Треньорът на Литекс Ангел Червенков бе видимо разочарован след загубата от Жилина с 1:3 в реванша от третия кръг на Шампионската лига, с която българският шампион прекрати участието си в най-силния континентален турнир.

„Въпреки добрата игра, Литекс отпада. Нашите грешки в някои много важни, възлови моменти, повлияха на крайния изход.

През първото полувреме създадохме добри положения, вратарят на Жилина спаси два сигурни гола. Естествено искам да похваля и нашия вратар Галато, който със спасената дузпа ни даде увереност, че можем да преминем този противник.

През второто полувреме започнахме много добре, отбелязахме един гол. За съжаление много бързо стана 1:1, а след това дойде и червения картон. Искам обаче да кажа, че головете за 1:1 и за 2:1 бяха предшествани от фаулове срещу наши играчи, които съдията подмина. Разбира се, при второто попадение в нашата врата Йеленкович можеше да отиграе и по друг начин, но все пак имаше фаул и този фаул трябваше да бъде отсъден.

Като цяло мисля, че Литекс изигра един силен мач. В големи периоди контролирахме събитията на терена. Не сме чак толкова далече от нивото на Жилина, но трябва да сме концентрирани от първата до последната минута.

Създадохме и достатъчно голови положения, но има моменти, които решиха мача, а ние не бяхме в тези моменти. Нашите резерви не се включиха по най – добрия начин, въпреки че качествата им са вън от съмнение. Сега ни остава да вдигнем духа на отбора и да се пренастроим за българското първенство”, коментира Червенков.

 

Вашият коментар