Азар с нова контузия

Начало » Азар с нова контузия
Еден Азар Реал Мадрид
Снимка Даниел Касас

Еден Азар отпадна от състава за мача на Реал Мадрид с Валядолид днес от 22,30 ч от четвърти кръг на Испанското първеснтво заради мускулна контузия в десния крак, признаха с комюнике от клуба. 29-годишният нападател минал медицински преглед днес на спортната база в квартал “Валдебебас“, след като получил болки, прогнозите са да бъде аут поне месец и вероятно ще пропусне “Класикото“ на Камп Ноу. Аут е и от мачовете на Белгия в Лигата на Нациите след седмица. 

Това е четвъртата контузия на купения за 100 милиона евро от Челси Азар, който пропусна почти целия си първи сезон в Мадрид и явно още не е успял да се  възстанови. След неуспешно консервативно лечение, зимата Еден оперира крака си, казват че все още има проблеми и от металната пластина в глезена, поставена преди години. Имаше малшанс да се контузи в началото на реванша срещу Манчестър Сити в началото на август, като отново загуби ритъм, натрупа килограми. Правеше триразови тренировки последните три седмици, за да върне форма и може да е претоварил.

Зидан и управлението на “кралския клуб“ са разтревожени, никой не е забравил сагата с 20-те контузии на Гарет Бейл, които в крайна сметка повлияха негативно на формата му и доведоха до излизането. Контузени в момента са още Мариано и Тони Крос.

Вторият капитан Марсело може да се завърне срещу Валядолид, а Одриозола да даде почивка на Карбахал. Компания на Бензема в атака ще правят Винисиус и Йодегоор, а Марко Асенсио може да е смяна за втората част. Безспорно интересна ще е срещата на “галактичните“ съотборници Зизу и Роналдо Назарио, сега президент на Валядолид.

Иначе испански журналисти пак успяха да разсърдят Зидан с неадекватни въпроси и критики, най-вече в мадридските медии за състава му, неприкосновения Бензема и “непускане“ на останалите нападатели. Французинът се защити:

“Всички са много добри, наистина съм доволен от състава. В мача излизат да играят 11. Искам да печеля и аз избирам състава, докато ми е позволено. Винисиус и Родриго играели 34 % от мачовете? Това е Мадрид! Живота и реалността в този клуб и футбола са тези – играе който е подготвен. Критиките (след мача с Бетис – б.р.) са на правилни отсъждания.“

Междувременно 19-годишният национал на САЩ Сержиньо Дест мина успешно медицински преглед в Барселона и е пред трансфер в клуба. Левият бек на Аякс, чиято майк ае холандка, се очаква да бъде купен за 20 млн. (плюс 5 при трофеи), а утре сделката да бъде официално обявена. Роналд Куман призна, че доволен “с мисъл за бъдещето на тима“.   

Капитан Лионел Меси призова за обединение в Барселона през новия сезон в телефонно интервю за каталунския ежедневник “Спорт“, като опита да поиска извинение от феновете и за личните си грешки.