Анчелоти: Барса загуби равновесие в края, за нас е фантастична седмица!

Начало » Анчелоти: Барса загуби равновесие в края, за нас е фантастична седмица!
Карло Анчелоти
Снимка: Даниел Касас

Типично в свой стил треньорът в оставна на Барселона Чави Ернандес обвини съдиите за загубата с 2:3 от Реал Мадрид на “Бернабеу“, с която практически белите си осигуриха 36-та титла в Испанското първенство:

“Дълбоко съм разочарован – ако иакаме да сме най-силното първенство в света, трябва да ползваме технологии… Всички видяха, че топката влезе..Бе супер несправедливо. Гордея се с тома си, бяхме по-добрите, създадохме повече и защищавахме добре. Барселона заслужаваше да спечели мача и изпуснахме победата заради детайли, защото сме в конструкция.Да поздравим Реал за титлата.“

Анчелоти не влезе в полемики и похвали гордо тима си:

“Опитахме се да възстановим играчите след мача със Сити, дадохме почивка на Начо и Карбахал. Беше оспорван мач, изработен, на високи обороти, със силни моменти и от двата отбора..  опитахме да пресираме високо, измъкнахме го с последните капки енергия. Казах на тима, че ни трябват още точки за първенството. Беше една фантастична и незабравима седмица! Имаме отличен сезон, въпреки всички проблеми – физически, контузии… Това, че Барселона заслужавали да победят … трябва да се види.. Реми би било по-реално. Опитаха да пуснат много играчи напред след изравняването ни 2:2 и загубиха равновесие. Вини можеше да вкара, Белингам го направи. Подгрепата на страхотната ни публика ни помогна, ще е така и следващите мачове.

Винисиус искаше да рита още, не му хареса смяната му, но изразходи много енергия с всичките си акции тази седмица, винаги влиза на висока скорост..

Лукас Васкес е много важен не само заради приноса днес – направи разликата, но и целия сезон, заедно с Лука Модрич са физически супер и ни помагат много. Трябва да направим силен мач и в петък със Сосиедад, ще дам минути на Арда Гюлер.“