Баражите: Левски в Европа, Берое – в Първа лига

Начало » Баражите: Левски в Европа, Берое – в Първа лига


Левски успя да спечели участие в европейските клубни турнири през сезон 2023/2024, след като столичният тим победи Арда Кърджали с 2:0 в баражен мач.

Шампионът Лудогорец ще играе в елиминациите на Шампионска лига, докато ЦСКА, ЦСКА 1948 и „сините“ ще се пробват в предварителните кръгове от Лига на конференциите.

Изключително силен мач за отбора от Герена направи Уелтън, който реализира и двете попадения в срещата, разписвайки се в 36-ата и 58-ата минути.

Поредното безумие на БФС в дните преди мача, от една страна справедливо даде на сините ден повече почивка, но в същото време ощети сериозно Арда, който нямаше как да ползва преотстъпените си играчи в най-важния мач за годината.

Два дни по-рано Берое съумя да запази елитния си статут в Първа лига, след като порази Спортист Своге с 1:0 в мач-бараж за класиране или изпадане в родния футбол. По този начин старозагорци не допуснаха да изпаднат от елита на страната за пръв път от 2008-а година насам.

Единственото редовно попадение на стадион „Ивайло“ дойде в 35-ата минута, когато Уерди Мара откри резултата. В 90-ата минута Георги Николов от Спортист изравни резултата след чудесен удар с глава. Реферът Никола Попов отиде да разгледа ситуацията и прецени, че голмайсторът на втородивизионният тим е извършил фаул срещу Макс Челич и отмени попадението.