Бразилия с олимпийска титла на футбол

Начало » Бразилия с олимпийска титла на футбол
Бразилия Испания Токио2020
Снимка: РФЕФ

Бразилия надигра Испания с 2:1 след продължения и спечели олимпийския футболен турнир в Йокохама. На същия стадион кариоките станаха световни шампиони през 2002.

38-годишнит легендарен десен защитник Дани Алвеш игра до край и запълни липсващата във витрината си олимпийска титла, за да удължи световния си рекорд на 46 купи в официални турнири от всякакъв калибър, продължава да рита за Сао Паоло.

Наложеният от Луис Енрике Мартинес Унай Симон за национален вратар на иберийците направи нарушение в полето си в 34-тата и след VAR, главният свири дузпа. Голаджията на турнира (с 5) Ричарлисон се засили, спря и би силно над гредата.

Съдията извини втори жълт на Арана за лакет във врата на Асенсио и остави бразилците с пълен състав. 22-годишният Матеус Куня (от Херта) матира в 47-мата Унай, след овладян до десния стълб и върнат от воле пас от Дани Алвеш.

Браян Хил и Пау Торрес не успяха да изравнят след почивката, но в 61-вата капитан Микел Оярзабал изригна с мощен къс диагонал отляво, асистенция на Карлос Солер.

Оскар и Браян Хил треснаха греди.

Миналият през Барса Малколм открадна и надбяга по левия фланг Хесус Вайехо (собственост на Реал Мадрид) в 108-мата и донесе победата. Бразилско спиране на топка с ръка за дузпа, бе олимпийски подминато. Педри с малко изпусна да изравни в 73-тия си мач за сезона. Младият отбор на Луис де ла Фуенте се прибира със сребро.

Испанците заслужиха бронз на хандбал и вървят 21-ви в общото класиране със 17 медала. Бразилиян имат 19 и са на 12-та позиция.

Франция обърна първия гейм срещу Русия и с 3:2 спечели олимпийската титла в мъжкия волейболен финал.