Винисиус и Бензема обърнаха Валенсия на Местая

Начало » Винисиус и Бензема обърнаха Валенсия на Местая
Бензема Винисиус Реал
Снимка: Даниел Касас/BGfootball.com

Реал Мадрид обърна с 2:1 силна Валенсия на “Местая“ и оглави Испанското първенство след пети кръг, който затварят Барселона и Гранада утре. В сряда лидерите посрещат Майорка на “Бернабеу“ в изтеглен кръг, Валенсия гостува на Севиля, а Атлетико на опашкаря Хетафе.

Двата отбора ритаха на висок ритъм с многобройни атаки, вратарите Куртоа и Мамардашвили показаха класни спасявания. Интензитета обаче взе три жертви.

“Морските прилепи“ останаха без 24-годишния капитан Карлос Солер само след четвърт час игра, след като получи разтежение при форсиране от натрупаните много мачове с Валесния и Испанския национал (Евро‘2020. Олимпиада, св.квалификации). Атакуващият халф се разплака на пейката, а смяната му 18-годишен тъмнокож англичанин Юнус Муса се включи отлично и бе сериозна заплаха за “бялата“ защита.

Младият френски защитник Тиери Корнея също се нарани и напусна. Дани Карбахал си тръгна с проблем (след трудно възстановяване от месеци контузии), Лукас Васкес пое функциите отдясно. Модрич и Феде Валверде помагаха на трио Бензема-Азар-Винисиус, чиито опити бяха парирани.

Духова музика вдигаше духа на футболисти и над 30 000 зрители по трибуните. Тимът на Хосе Бордалас приспа гостите със снижен ритъм и ги наказа с гол на Уго Дуро, играещ под наем от Хетафе и минал през школата на Реал с диагонал отляво през Алаба, в 65-тата минута след дълбочинно подаване.

Анчелоти веднага натисна с младите жокери Камавинга и Родриго (за Модрич и Каземиро). , плюс Иско и Йович. Макси Гомес се строполи с удар в главата, напусна мача, Бордалас освежи с трима. Родриго тресна лошо крака на Тони Лато за първи жълт за сезона. Валенсианци се затвориха срещу натиска, но намерен хитро от Бензема, Винисиус изравни с диагонал отляво в 85-тата (пети гол за шест мача).

След минутка бразилчето върна жеста с прецизна асистенция от дълбочина и Карим донесе с глава и рамо победата. Двамата не се разбираха миналата пролет, сега изглеждат влюбени в таланта си и успешни, коментират кибици.

“Винаги е много тежко тук. Вярвахме до последно, Реал никога не се предава  Работим здраво с Мистер и целия отбор, както никога.. – призна Вини.- Доволен съм, благодаря на съотборниците за доверието и че ми дават много топки да опитвам да вкарвам!“