Депай изравни голове на Кройф

Начало » Депай изравни голове на Кройф
Антоан Гризман
Снимка: Даниел Касас

Антоан Гризман излезе от временната дупка покрай преминаването от Барселона в Атлетико Мадрид и с два гола донесе победата на Франция над Финландия в Лион, близо до родното градче Макрон.

Съдружник в атака му бе класният Карим Бензема, който е родом от Лион, до 2009 риташе в местния Олимпик и получи заслужени овации от целия стадион.

Световните шампиони водят група D с 12 точки (след две ремита), пред Украйна, Босна и Финландия с по 5. Очаква се Антоан и Жоао Феликс да водят атаката на Атлетико срещу Еспаньол в неделя в Барселона.

Мемфис Депай забучи хеттрик за погрома на Холандия с 6:1 над Турция и излезе девети в историческата листа на голмайсторите на “лалетата“ с 33, изравнявайки великия Йохан Кройф и Абе Ленстра. Лидер е Робин Ван Пърси с 50 гола в 102 мача.

Ерлинг Холанд записа “дубъл“ за Норвегия за 4:1 над Гибралтар и тимът му изравни нидерландците с по 13 точки в група G. Трети са турците с 11.

Португалия води уверено група А с 13 точки след като тръшна Азърбайджан с голове на Бернардо Силва, Андре Силва и Диого Жота. Фернандо Сантош бе оставил световният рекордьор със 111 гола с национални селекции Кристиано Роналдо да почива, след като отнесе жълт картон в мача с Ирландия. В средата на мача в Баку местни фенове нахлуха и си направиха снимка с Бернардо Силва.

36-годишният Кристиано, в отлично настроение, направи първа тренировка със Солскяер и новите съотборници от Манчестър Юнайтед, където игра от 2003 до 2009 (с Димитър Бербатов и Пике). Всички чакат повторния дебют на “Звяра“ CR7 още в събота срещу Нюкасл.

Дания опука с 5:0 Израел за лидерството в група F s 18 т.