Защо Рамос отмени пресконференция днес?

Начало » Защо Рамос отмени пресконференция днес?
Серхио Рамос РеалМ
Снимка Даниел Касас

 

Серхио Рамос отмени насрочена за днес своя пресконференция от лагера с Испания преди решаващия двубой с Германия за класиране във финалната четворка на Лигата на Нациите. Битката е утре 21:45 ч. на “Санчес Пизкуан“ в Севиля, немците се класират дори с реми, а на испанците им трябва само победа.   

Серхио изпусна две дузпи (бити по идентичен начин наляво и доста леко) срещу Швейцария (1:1) в събота, въпреки че стана еврорекордьор със 177 изиграни мача. За последно той бе бъркал 11-метров наказателен през 2018 за Реал срещу родния си клуб Севиля и на същия “Санчес Пизкуан“. Ако се наложи утре, пак ще поеме отговорност.

Железният защитник от село Камас има 21 вкарани дузпи от 23 за “белия балет“, след напускането на Кристиано е главен отговорник и е вкарвал всякакви, най-вече технично “а ла Паненка“. Отбелязал е 10 от 14 с национала и има пълната подкрепа да продължава от треньора си Луис Енрике Мартинес, който е доста критикуван за съботното реми и загубата от Украйна. Испанските телевизии не спират да показват кадрите от пресконференцията след последния мач, когато на въпрос на репортер на радио “Марка“ Луис Енрике показа, че не е разбрал как отбора му е играл срещу десетима последните 15 минути.

“Изгонване? .. Не знам.. – поиска помощ от пресаташето си спецът от Астуриас, а после отвлечено изтърси: – Доволен съм от отбора си във всяко отношение.“

Рамос сподели някой спомен за световната титла на Испания от ЮАР‘2010 поканен на спортен уикенд на “Марка“ с Касияс, Иниеста, Дел Боске.. Настоящият капитан на “Червената фурия“ бе оптимист и за победа над силния немски тим:

“Ако играем със същите желание и интензитет отпреди, ще им създадем проблеми.“

Причината за отменената поява пред журналистите днес се крие в разразената по медиите полемика дали Серхио ще удължи с Реал договора си, който изтича през юни и съответно още от 1 януари футболистът може да преговаря с нови отбори. Цяла Европа иска защитника от Камас, който блести с отлична физическа и психическа форма, професионализъм, стабилност и над 100 вкарани гола. Реал предлага удължаване на контракта му с още една година (по клубните си правила за играчи над 33 години) и намаление на заплатата от 13 милиона евро чисти (разход от 25 млн. за клуба). Бащата на четирима сина иска 2 годишен контракт при същата заплата и заслужава “кралете“ да направят отстъпка, която последните 10 сезона не извършиха за никой друг (губейки имена като Раул Гонзалес, Пепе, Касияс…), на дневен ред са Модрич, Марсело..

Все още няма споразумение, но двете страни са “осъдени да се разберат“ и е от взаимна изгода. Зидан настоява за оставане на капитана, Серхио има отлични  отношения с Флорентино Перес (като син-баща) и ще се разберат, вероятно компромисни 1 + 1 години. Говори се за Алаба, който отказва да удължи договор с Байерн, като възможна смяна, търси се и млад силен защитник…има вероятност Варан да поеме за Премиершип.

Та в интерес на Рамос е този път да замълчи, искреността му пред медиите го е въвличала в проблеми, отменената телеконференция най-вероятно е знак, че преговорите са в правилен път и всички мадридисти стискат палци за това.

Междувременно съгледвачите на Реал “фиксираха“ 20-годишният Доминик Собослай, който прати Унгария на Евро‘2021 с гол срещу Исландия в последния момент, след като “маджарите“ изхвърлиха България от плейофите. Интересното е, че младият нападател, записал 17 гола и 27 асистенции за Залцбург, любител на финтове, “колелета“ и показващ страхотна визия за игра, е голям приятел с Ерлинг Холанд – друг силно желан на “Бернабеу“.

“Кралското“ ръководство ще се хвърли за привличане на Килиан Мбапе лятото, но не е изключено да готви оферта за Ерлинг още тази зима – Борусия му иска поне 85-90 милиона, но проблем са добавката от 20 М за мениджъра Мино Райола и поне още 10 за бащата на “головата машина“, достоен да наследи Кристиано Роналдо. Ерлинг и Доминик биха си паснали идеално с Мартин Йодегоор, който пък се връща в Мадрид след отложения заради позитивни тестове за Ковид-19 мач на Норвегия, но може и да тренира, ако даде два негативни теста днес и утре.    

Очаква се януари Лука Йович да бъде засилен към Милан (или друг пожелал да го купи тим), а Иско има “зелена светлина“ за Евъртън, където треньор е спечелилият “Десетата“ купа на Европа Карло Анчелоти и играе приятелят му и екс-съотборник Хамес Родригес.

Серхио Бускетс има изкълчване в сухожилието на ляво коляно след удар в мача с Швейцария, показа магнитен резонанс и ще е аут поне до декември. Дефанзивният халф на Барселона пропуска важните двубои срещу Атлетико Мадрид на “Ванда Метрополитано“ (в събота), Осасуна, Динамо Киев и Ференцварош.

“Искаме да спечелим Испанското първенство, защо не? Ентусиазирани сме. Знам за какво става въпрос след толкова години във футбола.“ – каза Луис Суарес, който излиза за сефте срещу досегашния си тим с “червено-бялата“ фланелка. Уругвайският “пистолетаджия“ призна пред “Марка“ за разочоравонието от лошото отношение на шефовете на Барса към себе си, както и че се чувства щастлив при Симеоне в Атлетико. 33-годишният нападател от Салто играе с Уругвай в квалификациите за световното в Катар, но позитивният тест за коронавирус на съотборника му Матиас Виня вчера поставя под риск участието му срещу Барса, също както и на другите уругвайци Чема Хименес и Торейра. Проблем пред Симеоне са още четирима титуляри: Облак има проблеми в оперираното рамо, Ерейра и Савич – мускулни, а Трипиър – с окото след получен удар в мача на Англия. Коща тренира в Мадрид, но още не се знае дали ще е готов за събота.   

Междувременно Атлетико се падна да гостува на третодивизионния Карбасал в 1/16 финал за купата на краля на Испания. Скромият тим изпадна в дива радост след жребия днес, а селото се прочу, след като лично лидерът в мъжкия тенис Рафа Надал помагаше с изгребване на вода и кал от пострадали къщи и гаражи след жестокото наводнение на остров Майорка преди две години. Тогава тревата и дренажните пластове на стадиона на селото бяха тотално разрушени.

Аржентинският халф-защитник Хавиер Масчерано, играл и за Барселона, окачи футболни ботонки на 36 години в родния Буенос Айрес след проблеми с контузии, докато всички екс-съотборници от “блауграна“ начело с Меси поздравиха “шефчето“ с видеота и “Благодарим, Мáсчe“.