Инцидент спря Севилското дерби

Начало » Инцидент спря Севилското дерби
Севиля Фернандо
Снимка: Даниел Касас

Севилското дерби между Бетис и Севиля  от осминафиналите за Кралската купа на Испания бе прекъснато и отложено при 1:1 заради инцидент с публиката на стадион “Бенито Виямарин“ пред около 46 000 зрители след 42 минути игра. В момента се решава кога ще се доиграе.

Тимът на Мануел Пелегрини подложи на безкомпромисен натиск с френетичен ритъм вторите в първенството и почти не им даде да пипнат топка. След няколко опита, дори и от задна ножица, при масирана атака Борха Иглесияс откри с прекрасен гол, но съдията Де Бургос Бонгоечеа го отмени за съзрана засада.

Противно на всякаква логика Севиля откри с изненадващ шут на Папу Гомес от втора линия след открадната от Оливер Торес топка в 35-тата. След още четири обаче Набил Фекир ги наказа с “олимпийски“ гол директно от ъглов.

В изригналата бурна радост на стадиона емоционални “зеленобели“ фенове почнаха да хвърлят предмети към полето около севилската врата, една пластмасова пръчка (дълга поне метър) удари Жоан Жордан по главата, той падна и съдията Бонгоечеа спря мача, започна да говори с делегати и представители на клуб Бетис.

Имаше леки сблъсъци между хора от техническите щабове, отбора на Севиля се прибра в съблекалните. Полицаи влязоха в зоната на агитката зад вратата, за да търсят “хвърляча“, а стадиона освиркваше деянието и искаше атрактивният двубой да продължи.

Испанската Федерация РФРФ със сигурност ще накаже с глоба ФК Бетис. След около 20 минути заседания на съдии и хора от РФЕФ се реши, че се отменя, предстои да се уточни кога ще се доиграва.

Майорка изхвърли Еспаньол с 2:1, а Райо Вайекано – Жирона с 2:1 по-рано. Южняците от Кадис се класираха за осминафиналите с победа с дузпи 4:2 като гост на Спортинг Хихон в северната част на Иберийския полуостров край Кантабрийско море.