Локо с нова крачка към Купата

2010-12-04 16:00:00

Бърз гол след почивката и решаващо попадение в края донесоха победата с 2:1 на Локо Пд срещу Миньор

 

Локомотив Пловдив се наложи с 2:1 над Миньор в един от най-възловите мачове от осминафиналите в турнира за Купата на България. След безрезултатно първо полувреме двата отбора отбелязаха всичките три попадения във вторите 45 минути.

Ветеранът в отбора на Локомотив Здравко Лазаров се оказа решаваща фигура в мача, след като подаде за първото попадение и сам вкара за 2:0 в 90-ата минута. В допълнителното време перничани върнаха едно попадение чрез Горан Янкович, но в оставащите секунди не успяха да стигнат до нов гол и равенство.

Три минути след началото на втората част Христо Златински остана сам срещу вратаря и вкара. В последната минута на мача Лазаров се използва от лошо изчистена топка от защитата на Миньор, напредна сам срещу Ивайло Иванов и направи 2:0. Минута по-късно перничани върнаха едно попадение чрез Горан Янкович, който довкара след шут на Любомир Витанов и спасяване на Лучини с крак.

След мача

 

Неделчо Матушев, старши треньор на Локомотив: "Стана много нервен мач, а аз го очаквах, но съдията може би можеше да успокои страстите с по-ранни картони. Благодаря на всички момчета, които се раздадоха и ни класираха в следващия етап на турнира. Благодаря на публиката, която ни подкрепи и действително това беше един труден мач".

Христо Златински, полузащитник на Локомотив: Ние бяхме по-добрият отбор и заслужено продължаваме в следващия кръг. Предишната ни среща от първенството беше в понеделник, нямахме много време за възстановяване и може би затова сме изглеждали и малко по-уморени. И в следващия кръг за купата няма да е лесно, но ако си играем нашата игра, можем да победим всеки.

Стойчо Стоев, старши треньор на Миньор: Мисля, че играхме по-добре от Локомотив и в голяма част от двубоя го контролирахме. Но нашите стари слабости отново ни провалиха- елементарни грешки в защита и пропуски да отбележим голове в чисти позиции. С някои незначителни и козметични корекции ще бъдем доста по-добър отбор през пролетта.

Йордан Тодоров, полузащитник на Миньор: Ние дадохме всичко от себе си, но този ранен гол в началото на второто полувреме ни пречупи. Поздравявам Локомотив  за успеха, те имат страхотен колектив и много вдъхновяваща публика.

Вашият коментар