Мбапе остава в Париж срещу половин милиард евро

Начало » Мбапе остава в Париж срещу половин милиард евро
Килиан Мбапе ФР
Снимка: Даниел Касас

Килиан Мбапе обяви официално, че остава в Пари Сен Жермен, приемайки нов договор до 2025 година астрономическата оферта на шампиона на Франция, финансиран от шейха на Катар Ал Тани. 21-годишният нападател, чийто договор изтичаше след месец, имаше подписано споразумение с Реал Мадрид от месеци, но в крайна сметка избра много повечето пари.

“Щастлив съм, Париж е домът ми, искам да спечеля много титли тук!“ – каза Килиан на специално организиран празник пред препълнен «Парк де Пренс» преди минути, заедно с президента си Насер Ал-Келайфи.

Шефовете го искат за рекламно лице на световното в Катар зимата и са му обещали практически да е новия спортен директор на ПСЖ – Килиан ще решава кой да му е треньор (очаква се Зидан) и да комплектова отбора (Ди Мария и Маркиньош си тръгват).

Мбапе прибира 300 млн. евро за удължаването на контракта, плюс по още 100 млн. за всяка от трите години – абсолютен рекорд във футбола.

Реал Мадрид, елиминирал богаташките ПСЖ, еврошампиона Челси и Манчестър Сити, пък отива да се бори за  Четиринадесетата си купа на Европа, без да прави трагедии от проваления трансфер.

Мбапе: Последен мач довечера с Париж?