Меси се събира пак с Неймар

Начало » Меси се събира пак с Неймар
Меси Неймар в Барса
Снимка Даниел Касас/BGfootball

Новият треньор на Пари СЖ Маурисио Почетино е поставил условие пред ръководството на клуба, че иска да види звездата на Барселона Лионел Меси на „Парк де Пренс“, съобщава вестник „Le Parisien“.

Подобен трансфер не изглежда невъзможен, тъй като аржентинският футболист публично пожела да напусне каталунците през миналото лято, но в крайна сметка остана. Той все пак може да се изове в нов тим през следващото лято, когато договорът му с Барселона приключва, а до този момент за фаворит за подписа му е смятан Манчестър Сити.

Преди няколко месеца спортният директор на парижани Леонардо потвърди, че от френския шампион ще проявят сериозен интеререс към Меси, ако подобна възможност се открие. Сега е удобен момент, след като наскоро най-скъпият футболист в света Неймар обяви, че му харесва в Пари СЖ.

Уволненият преди Коледа Томас Тухел пък ще получи 7 милиона евро обещетение от френския клуб. Според слуховете скоро той може да се озове в Англия, където се чака все момент от Арсенал да освободят Микел Артета.