Най-сетне радост за Левски, три от елита аут за Купата

Начало » Най-сетне радост за Левски, три от елита аут за Купата


Левски записа първа победа от началото на месец октомври, след като „сините““ разбиха 4:1 като гост третодивизионния Вихрен Сандански в двубой от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Не всичко обаче тръгна розово за „сините“, за които мачът започна с гол пасив в седмата минута, дело на Митко Удоджи след неадекватна изява на завърналия се на вратата Николай Михайлов. До изтичане на половин час игра обаче, гостите обърнаха мача, а след почивката затвърдиха превъзходството си с нови два гола.

В полите на Витоша гол в последната минута на Кристиян Кочилов за едноименния тим изхвърли Ботев Враца от турнира.

Пловдив не беше гостоприемен за аутсайдера в Първа лига Хебър, който падна с 2:4 от Витоша, а друга изненада в кръга беше успехът на Етрополе над Пирин.

Локомотив София мина без проблеми през един от лидерите във Втора лига – Спартак Плевен и го победи с 4:1. Срещата премина под знака на напрежението между публиките на двата отбора, като в 37-ата минута агитката на домакините атакува сектора с фенове на Локомотив. Двубоят бе прекъснат заради бой в сектора за гости, заради който трябваше полицията да се намесва.

Славия се класира за осминафиналите в турнира след 2:1 срещу втородивизионния Спортист Своге след продължения.

В редовното време срещата завърши наравно 1:1. В края на първата част Венцислав Керчев откри резултата за тима от „Овча Купел“ с глава след изпълнение на ъглов удар, но Илия Русинов изравни за „шоколадите“ в средата на втората част. В началото на продълженията Тони Тасев донесе крайния успех след точно изпълнена дузпа.

Арда елиминира Дунав Русе с победа с 2:1. Отборът от Кърджали поведе с 2:0, но в 83-та минута Йордан Димитров успя да намали резултата.

Лудогорец с лекота напред за Купата