Подаръци за Барса – победа и Ансу Фати

Начало » Подаръци за Барса – победа и Ансу Фати
Ансумане Фати
Gulliver photos/Getty images

Барселона прекъсна черна серия от слаби мачове с 3:0 над Леванте и скочи пети в Испанското първенство (с мач по-малко) с 12 точки, пет зад лидера Реал Мадрид.

Отборът на Роналд Куман показа добър футбол и взаимодействие, даващо надежди за гостуването на Бенфика в сряда в Шампионската лига. Най-големият подарък щеше да е в края.

Мемфис Депай откри от дузпа на старта, след свое събаряне от Радоя. Люк де Йонг затвърди в 14-тата. Холандското дуо, Рики Пуч и Пике изпуснаха други хубави шансове

Ансу Фати се появи на терена за последните 10 минути след 10 тежки месеца на възстановяване от контузия в коляно (срещу Бетис) и 4 операции.  35 000 фенове станаха на крака на Камп Ноу да посрещнат най-голямата надежда да замени идола Лионел Меси и носи успехи и голове на тима.

18-годишният Ансу с два пробива спечели корнер и падна за възможна дузпа, реферът не поддаде. Публиката стана повторно на трибуните в 91-вата, за да празнува 14-тия гол на таланта от Гвинея Бису (и национал на Испания), който след пробив и потентен шут от линията на наказателното отиде да прегръща физиотерапевтите си. Стадиона запя името му.

“Играем вкъщи, винаги трябва да побеждаваме. Благодаря на лекарите и физиотерапевтите за помощта, на феновете за подкрепата. – каза Ансу. – Семейството ми също изстрада, хората от клуба, искрено им благодаря. Щом Мистер ми дава възможности, ще опитвам да помагам с каквото мога, ще трябва да работя и си спечеля минути! Не съм под напрежение, гордост е на нося “десятката“ на Лео и благодаря на капитаните за тази чест!“