Работнички "изработи" Локомотив София

2011-02-15 18:11:00

"Железничарите" под всякаква критика в края на серията от контроли в Белек

Отборът на Локомотив София загуби последната си контрола на турска земя, след като отстъпи с 0:1 от македонския Работнички Скопие.

Съставът от Македония започна мача по-добре и в първият половин час имаше игрово преимущество. В 22-та минута Работнички "изработи" столичани след като Горанов сгреши в половината на Локомотив (за втори път в рамките на минута), топката му беше отнета и излезлият сам срещу Боян Пейков Андонов не сбърка, правейки резултата 1:0.

Вместо да се активизират, "железничарите" продължиха да играят несъсредоточено и националът Пейков трябваше да спасява силен изстрел на Велковски в 40-та минута. Секунди след това македонците искаха дузпа за нарушение за Лахчев, но реферът не реагира на претенциите им.

За цялото полувреме Локомотив имаше едва една добра атака – в 33-та минута, когато Дафчев получи от Димитров, но стреля ляко и вратарят Стефанович улови.

Локомотив се активизира след почивката, но това активизиране се изрази само в няколко по-остри влизания в половината на македонския съперник и без особено сериозни положения за гол. Някъде около изтичането на един час от началото Писаров опита прострелно центриране, а след това диагонален изстрел на Кларънс бе уловен от вратаря на Работнички.

В 68-та минута Калоян Караджинов имаше отлична възможност да изравни, но ударът му от 12 метра фронтално не намери целта.

В последните минути играчите на Работнички взеха да играят откровено за победата в мача и забавиха чувствително темпото, от което и без това ниското качество пострада още повече. В крайна сметка те успяха в намеренията си и мачът завърши с минимална тяхна победа.

Локомотив така и не успя да спечели мач на турска земя и след три равенства с по 1:1, напуска турското Средиземноморие без победа.

Локомотив София – Работнички Скопие 0:1
Голмайстор: 0:1 Андонов 22 мин

Локомотив: 22. Пейков, 17. Димитров, 11. Добрев, 14. Лахчев, 5. Върбанов, 20. Манолов, 15. Горанов, 88. Романов, 21. Писаров, 10. Дафчев, 25. Йорданов
Резерви: 84. Галев, 37. Гаров, 8. Дяков, 26. Джонсън, 77. Идриси, 18. Караджинов, 33. Кларънс
Старши треньор: Диян Петков

Вашият коментар