Реал загря с лека победа за Челси

Начало » Реал загря с лека победа за Челси
Каземиро Винисиус РМ
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид нокаутира с 2:0 комшиите Хетафе, за да направи важна крачка към 35-та титла в Испанското първенство със 72 точки, 12 аванс на Севиля и 15 на Барселона (гост на Леванте утре от 22 ч) и Атлетико. До края остават седем кръга.

Детският отбор  на школата на Реал представи купа “Промисес“ на спечеленото за възрастта си първенство, целият стадион и футболистите аплодираха талантите, Марсело прегърна децата сред които и 10-годишният му син Енцо, за него има чудесни отзиви.

Карим откри в 100-ната секунда след дълбочинен пас от Алаба, страничен съдия го  отмени за засада, французинът оспори че кълбото първи чуква съперник, VAR показа че Родриго е овладял и също в засада. Родриго и Винисиус атакуваха по крилата, вратярт Сория хвана изненадващ шут от капитан Марсело от втора линия и къси диагонали на Валверде и Вини.

Десетият удар на “белите“ в 38-мата се увенча с успех, след като Вини центрира отляво за Карим и тичащ до него Каземиро опъна мрежата с глава. Защитник изби със задни части снаряд на Марсело. Гостите успяха да пипнат топка 29 % и се отчетоха с две атаки.

Лукас Васкес заби втория в 67-мта след асистенция от Родриго Гоеш. Тимът на Анчелоти обстрелваше непрекъснато, а фенвете ги мотивираха с песни “Крале на Европа сме“ за четвъртфинал-реванша с Челси (3:1) във вторник.

Бензема бе изпратен с аплаузи на крака при смяната с Гарет Бейл, грозно освиркан от част от феновете. Уелсецът си заслужи овации с класни отигравания, той не бе ритал на “Бернабеу“ 773 дни, изчисли “Марка“. Ръководството на “кралския клуб“ обмисля да го изпрати подобаващо в края на сезона.

Изпуснат от Милитао турски национал Енес Юнал закачи греда с диагонален удар в края.