Реал и Атлетико празнуват Коледа на върха

Начало » Реал и Атлетико празнуват Коледа на върха
Бензема Винисиус Реал
Снимка: Даниел Касас/BGfootball.com

Реал Мадрид надигра с 2:0 Гранада на домашния стадион “Алфредо Ди Стефано“, за да посрещне Коледа колидер с комшиите Атлетико Мадрид с по 32 точки, Сосиедад и Виляреал са с по 26.

Отсъствието на Лука Модрич, получил почивка за леки болежки, бе осезаемо в играта на шампионите първото полувреме, Феде Валверде се затрудняваше с организацията на атаката, Тони Крос също не бе на нивото от последните двубои. Гостите от Южна Испания се озъбиха с единоборства, гъста защита и контри.

Тъмнокожият здравеняк Фолкиер събори с лакет в гърба влизащ на спринт с топка в наказателното Родриго Гоеш, без да бъде наказан и при положение, че вечe имаше жълт и още два-три фаула. 19-годишното бразилче нарани дясно бедро при падането, бе изнесен на носилка към съблекалните и плачеше, това вероятно означава, че е аут за месец. Асенсио го смени. Удар на Бензема бе изваден от защитата. Вайехо (под наем от Реал) и Пуертас изпуснаха добър шанс в края на частта.

“Белите“ се хвърлиха за точки след антракта. Португалският вратар Руи Силва блокира с разтягания разнопосочен обстрел от Крос и Валверде, Бензема би над греда, а в 57-мата Каземиро порази с глава, тупвайки топка първо в земята, след прецизна асистенция от Асенсио.Това бе трети сезонен гол в лигата за 28-годишния бразилски национал Карлос Енрике. VAR разгледа негово положение за дузпа, но правилно видя, че топката удря крака му.

Гранада, освежен с четирима резерви, опитваше заплахи над Куртоа, той и защитата се справиха. Карим Бензема утвърди победата в 94-тата с пробив през трима защитници и удар (в стил Меси)  за осми свой гол в първенството (лидери с Жерар Морено и Яго Аспас) от 13 сезонни.

”Имаме три дни почивка за празниците, което е хубаво, после пак подновяваме тренировки и дано продължаваме добрата серия. – вземаше въздух весел Каземиро. – Мистер все настоява да влизам в малкото поле, защото имам добър удар, освен че изисква да пазя равновесието в тима. Днес ще е щастлив. Футболът е игра на контакт, а VAR щом не е видял дузпа – значи няма.”

Английската Футболна Федерация изхвърли за 10 седмици национала им Киърън Трипиър по обвинения за участие в черно тото. 30-годишният нисичък защитник залагал за преминаването си от Тотнъм в Атлетико Мадрид, което се осъществи миналото лято. Правата му да играе и тренира са спрени до 28 февруари, което значи че няма да играе в 11 мача от Испанското първенство, за купата, и първия осминафинал в Шампионската.

Лионел Меси получи четири дни Коледна ваканция от Куман и отпраши да празнува в Аржентина със семейството и частния си самолет директно от летището във Валядолид след победата във вторник вечер и рекордния му гол 644 с Барса.