Робърта май приключи с Левски, много играчи си тръгват

Начало » Робърта май приключи с Левски, много играчи си тръгват
Найджъл Робърта
БТА

Голмайсторът на Левски Найджъл Робърта готви бягство от клуба, пише „Меридиан Мач“. За това говорят последните действия на нидерландеца. Нападателят отказа да играе в решителния мач с Локомотив (Пловдив) на „Герена“, загубен от „сините“ с 1:2.

Робърта се оправдал по шокиращ начин пред ръководството на клуба, за да не излезе срещу „черно-белите“ – имал пъпки по ръцете! Освен това обяснил, че го боли гърлото.

Въпреки „тежкото“ си състояние Найджъл е бил забелязан да обикаля цял ден из заведенията на Южния парк на София в неделя, когато именно се игра срещата с Локо (Пд). За капак вчера преди обяд Робърта си пусна и клип в Instagram, в който се забавлява с приятел.

На „Герена“ подизират, че Робърта ще използва кризата в Левски, за да разтрогне едностранно договора си с клуба. Той може да направи това, защото „сините“ му дължат пари.

Според слуховете Найджъл си е намерил отбор в Турция, където няколко клуба се интересуват от него, а сред тях е и грандът Галатасарай, и ще отиде там като свободен агент. Именно заради предстоящия си трансфер, от който Левски вероятно няма да спечели нито един цент, Робърта не е искал да рискува контузия и заради това не е играл срещу „смърфовете“.

Като цяло кадровото състояние на Левски е повече от плачевно. Клубът ще опита да продаде някои играчи, други ще си тръгнат сами.

Нападателят Станислав Иванов най-вероятно ще бъде трансфериран, за да бъде закърпено частично тежкото финансово положение в клуба. В момента 21-годишният футболист е с травма. От „Герена“ не планират да го рискуват, за да не се усложни състоянието му. През този сезон той има 27 мача в елита, в които отбеляза 9 гола и направи 5 асистенции.

През зимата имаше сериозен интерес към играча. За него на „Герена“ бе получена оферта от руски клуб. Тогава обаче ръководството я отхвърли, защото нищо не предвещаваше финансовите проблеми, които ще връхлетят Левски. Сега обаче, ако получат предложение за юношата си, „сините“ ще го приемат.

Каргас е друг играч, който може да напусне. Гръцкият ПАС Янина иска да си върне централния защитник. 25-годишният бранител дойде именно от този клуб в Левски миналото лято. Той пристигна като свободен агент и подписа контракт със „сините“ за три години. През изминалата кампания Каргас не бе постоянен титуляр. Той обаче играеше редовно. Бранителят бе на терена в общо 29 двубоя във всички турнири. В първа лига записа 21 мача.

ПАС Янина е лидер във втория ешелон на Гърция и със сигурност ще спечели промоция.