Съдии връщат Сити в евроиграта с 10 милиона глоба

Начало » Съдии връщат Сити в евроиграта с 10 милиона глоба
Реал Мадрид Манчестър Сити
снимка: Даниел Касас

Съдийският Спортен Трибунал (CAS) от Лозана уважи жалбата на Манчестър Сити срещу наложеното им от ФИФА наказание за изваждане за две години от евротурнирите заради нарушен финансов “феър плей“ и ги остави в играта. Английският клуб, собственост на Шейх Мансур бин Зайед от Абу Даби, Обединените Арабски Емирства, се отърва само с мярката да плати  глоба от 10 милиона евро на УЕФА за непозволената си трансферна политика и óтказа да съдейства на разследването.    

Санкцията учуди футболния свят заради неоспоримите доказателства, които бяга събрани от евроцентралата. Така за пореден път се потвърди властващата в съвременното общество практика, че това което не могат да направят парите, може да бъде оправено с много пари.

Отборът на Жозеп Гуардиола, втори в Премиершип, безспорно получава мощен шут енергия за следващия сезон и доиграването на Шампионската лига, където има да защитава преднина от победа с 2:1 над Реал Мадрид (на Бернабеу) в осминафинален реванш в Манчестър на 7 август.  

Самият Реал, Барселона и Атлетико Мадрид изрърпяха наказание от година от ФИФА без право да купуват футболисти заради нарушения с лицензи на млади футболисти, припомнят паметливи.