Трима натирени от Севилското дерби, спират мач с наш вратар в Мадрид

Начало » Трима натирени от Севилското дерби, спират мач с наш вратар в Мадрид
ФК Бетис
Снимка: Даниел Касас

Носителят на купата на Испания и екзекутор на Лудогорез от Лига Европа Реал Бетис Баломпие удържа героично реми с човек по-малко (40 минути) за 1:1 с градския враг Севиля в 13-ти кръг на Испанското първенство. Тимът на Мануел Пелегрини е четвърти с 24 изравнени точки с Атлетико Мадрид след поредната им издънка – 1:1 с Еспаниол на “Метрополитано“. Шампионът Реал Мадрид гостува утре на Райо Вайекано (22 ч).

Севилското дерби на “Бенито Виямарин“ ставаше все по-напечено, за да кулминира в масова свада малко преди почивката, когато Гонзало Монтиел влезе брутално с ботони напред към коляното на Алекс Морено, макар да не успя да го нарани лошо. Реферът Санчес Мартинес, след VAR и тв-гледане, го изгони с червен, предупреди с жълти съотборници, оспорвали без да са видяли ситуацията.

Главният обаче прекали в желанието да изравни силите като изгони един от най-важните “зеленобели“ – Фекир за несилен удар с ръка като самоотбрана по врата на преследващ го Папу Гомес, а блъскане от Акуня по гърба на алжиро-французина остана незабелязано.

Точно преди това избит удар на Набил бе насочен силно от току-що влезлия капитан Хесус Навас към вратата на съоторника Бону и влезе за кеф на Пелегрини и по-голяматта част от публиката.

Нападателят на Бетис Борха Иглесияс-Пандата също изхвръкна с червен за гадно настъпване на Жордан по прасец и глезен, като остави домакините с деветима. Сампаоли подсили с Ен-Несири и белите се хвърлиха за обрат. Ламела изпусна да изравни, Клаудио Браво и Едгар извадиха други хубави атаки.

Неманя Гудель отнесе само жълт за лошо влизане на Гуардадо и в 83-тата изравни с неспасяем снаряд от извън наказателното. Сръбският защитник нацели греда в 90-тата, Браво му спаси трети опасен.

Стадион “Алфредо Ди Стефано“ в спортната база на Реал Мадрид в квартал Валдебебас бе опразнен днес по време на мача на Кастия на Раул Гонзалес с Понтеведра от Първа лига РФЕФ (трета дивизия). Около 600 зрители напуснаха трибуните в 66-тата минута след призив от спикъра, играта бе възобновена, след като заплахата се оказа фалшива.

Серхио Аррибас донесе победа на “белите“ в 97-мата минута. Националният ни младежки вратар Виктор Николов рита за тима от Галисия (бе резерва за мача).

Манчестър Юнайтед изненадващо падна в Премиершип с 1:3 от Астън Вила при дебют на новия им треньор Унай Емери (избягал от Виляреал), който не спираше да дава указания и изисква пресиране. Успеха донесоха Бейли, Динье и Джейкоб Рамзи, който за 4 минути общо си вкара и автогол. Най-фрапантното обаче бе уникален сблъсък-хватка от борбата между Кристиано Роналдо и Мингс като английският защитник увисна около португалеца и не му даваше да мръдне (отнесе жълт).