Ужасно! Войната на пътя ни отне Ферарио Спасов

Начало » Ужасно! Войната на пътя ни отне Ферарио Спасов
Ферарио Спасов
снимка: Sportal

Бившият треньор на ЦСКА Ферарио Спасов е загинал в катастрофата на пътя София – Варна в района на търновското село Шереметя.

Той пътувал към Ловеч след двубоя от В група между Локо Горна Оряховица и Левски Лом. Феро бе наставник на тима от крайдунавския град.

Голфът на треньора е бил пометен от бял спортен мерцедес, който се движел с висока скорост и навлязъл в насрещното платно.

61-годишният Спасов бе един от най-известните треньори в България. С него Литекс спечели титла и купа. Работи още в ЦСКА, където създаде тима, спечелил титлата под ръководството на сърбина Йешич. По ирония на съдбата и той загина в инцидент на пътя.

Феро, както го наричаха фенове, журналисти и приятели, е бил начело на Олимпик (Галата), Литекс, Спартак (Варна), ЦСКА, Дунав (Русе), Ботев (Пловдив), Етър, Спартак (Плевен), Берое, Левски (Лом), Севлиево, а до февруари тази година беше начело на Монтана.

Това е втора трагедия в българския спорт за съботния ден, след като на пътя Ловеч – Плевен загинаха президентката на волейболния Олимпия Плевен и двама състезатели, а трети е в болница с опасност за живота.