Челси – Реал и Сити – Байерн са атракциите в Топ 8 на Шампионската

Начало » Челси – Реал и Сити – Байерн са атракциите в Топ 8 на Шампионската
Милитао Модрич Карбахал Реал Мадрид
Снимка Даниел Касас

Защищаващият 14 евротитли Реал Мадрид среща за трета година поред Челси в директни елиминации на четвъртфиналите на Шампионската лига. Победителят излиза срещу по-добрия измежду Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, показали този сезон, че са сред фаворитите за трофея, заедно с Реал.

Първите мачове са на 11 и 12 април в Манчестър и Мадрид, реваншите на 18 в Лондон и на 19 в Мюнхен. Интересно е, че във възможен полуфинал настоящият шампион Реал също е домакин в първия мач, което е в ущърб.

“Белият балет“ загуби полуфинална елиминация от Челси на Томас Тухел през 2020, но миналата година си върна тъпкано и ги изхвърли на четвъртфинал с хеттрик на Карим Бемзема, вкарал 4 в елиминацията. Баварците на Ханси Флик взеха скалповете на Барселона, Пари Сен Жермен и Интер (в групите), макар италианците да се класираха за Топ 8.

В по-лесния поток Бенфика посреща Интер на 11, а Милан – Наполи на 12-ти, реваншите са 18-ти на “Диего Армандо Марадона“ и 19-ти на “Джузепе Меаца“ (Сан Сиро). Жребият бе благосклонен да прати поне един италиански тим (от три) вТоп 4, а и с шанс за финал в Истанбул (“Ататюрк“) на 10 юни.

Интересно, че настоящият треньор на Реал Карло Анчелоти е водил още четири тима от настоящите в Топ 8 – Байерн, Милан, Челси и Наполи, сам призна онзи ден, че се радва за класираните три италиански тима напред – сигурен знак за повишаването на нивото на Серие А за разлика от Френското първенство, което остана само с един представител Ница и то в Лигата на Конференциите.

Манчестър Юнайтед изхвърли Барса и Бетис от Лига Европа, предстои му четвъртфинална елиминация с шесткратния носител на трофея Севиля на 13 и 20 април. Другите битки са: Фейенорд – Рома, Ювентус – Спортинг Португал, Леверкусен – Унион Сен Жилоа (Белгия).