Батков: Продаваме Гара, не мога да го задържа!

2010-12-20 00:38:00

Левски ще бойкотира мачовете с Литекс, ако не свирят чужди съдии

 

Босът на Левски Тодор Батков призна, че е безсилен да спре продажбата на машината Гара Дембеле още през зимната пауза, независимо че на 2 декември обяви официално, че французинът и македонецът Тасевски със сигурност остават до лятото.

 

"Има голяма вероятност да продадем Дембеле. Той има договор и клауза, според която не мога да го задържа. Притеснявам се, че след фурора, който направи през есента, много добрата игра и 26 гола, при предстоящите ни мачове няма да има достатъчно мотивация. Ако се стигне до продажба на Дембеле, ние имаме готов вариант за негов заместник, така че Левски няма да бъде отслабен. Ако се осъществи трансфер на Дембеле, няма да пипаме останалите от титулярния състав", заяви Батков пред БНТ.

 

"Георги Петков почти сигурно ще бъде трансфериран в отбор от Кипър, а Цветан Димитров е пратен в Калиакра. На първата ни тренировка следващата година вратарите в Левски ще бъдат трима. Засега няма да взимаме играчи от Черноморец, но има две доста интересни имена", разкри още адвокатът.

 

Той изригна за пореден път срещу Литекс. "Мисля, че няма феърплей у нас. Има лица, които гравитират около футбола, съдии, комисии, в посока толериране на клуба от Ловеч и дискриминиране на останалите. Аз отсега заявявам, че за двете дербита с Литекс ще искам чужди съдии. Нека да видим какво ще стане тогава в България. Левски няма да играе пред български съдии през пролетта. Искам чужди рефери, иначе няма да играем", отсече собственикът на Левски.

Вашият коментар