Лечков: Сливен има сериозни намерения

2010-11-30 17:30:00

Дано да не изпаднем, ще се борим до последния кръг, категоричен е почетният президент на ОФК Сливен

 

"Неприятно е, но ще се стараем през втория сезон да излезем от зоната, в която се намираме в момента", обяви почетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков след края на есенния полусезон на футболния шампионат, цитиран от сайта sliven-sport.com.

Лечков е оптимист и се надява, че Сливен ще съумее да преодолее кризата и няма да изпадне от елитната група, въпреки че в момента е на 15-то място с едва 10 точки.

"За нас ситуацията е напрегната. Надявам се, че няма да изпаднем. Ние сме отбор със сериозни намерения. Работим, за да си развиваме школата и да играем за място в средата на таблицата за класиране. Нашата позиция е  такава, че да даваме път на младите футболисти и да се стараем да ги научим да играят на ниво. Показали сме, че във всеки мач влизат 17-18 годишни момчета. Такава ще ни е насоката и за следващия полусезон. Жалко е, че играта, която показаха през есента не отговаря на класирането, но е факт".

"Ще се оглеждаме за нови футболисти. Имаме добри партньорства с Етрополе. Водим разговори с тях за няколко играчи, на които можем да дадем поле на изява в А група. Има доста време, допълнително ще обсъждаме темата", каза още Лечков.

Футболистите на ОФК Сливен  вече са в почивка, която ще продължи до началото на новата календарна година. Очаква се отборът да се събере за първа тренировка около 7-10 януари.

"Клубната база е отворена, ако искат да си поддържат нивото може да го направят", допълни почетният президент относно дългата зимна почивка за ОФК Сливен.

Вашият коментар